Monitorul Cartierelor

Lucrările la Valea Chintăului, finalizate înainte de termen? Strada va avea piste de biciclete, trotuare și stații de autobuz moderne.

Până la mijlocul anului, lucrările la Valea Chintăului ar putea fi finalizate, a anunțat primarul Emil Boc. Investiție de 12 milioane de euro.

Până la mijlocul anului, lucrările la Valea Chintăului ar putea fi finalizate. FOTO: Captură video/ Emil Boc Până la mijlocul anului, lucrările la Valea Chintăului ar putea fi finalizate. FOTO: Captură video/ Emil Boc

 

 


Primarul Emil Boc, aflat joi după-amiază pe șantierul străzii Valea Chintăului, a prezentat situația la zi a străzii, aflată în modernizare în prezent.

 


„Mă aflu pe șantierul din Cluj-Napoca, de pe Valea Chintăului, un șantier unde în acest moment se desfășoară lucrările de modernizare și consolidare a drumului care leagă Clujul de Chinteni. E o lucrare de peste 3,7 kilometri, o investiție de aproape 12 milioane de euro și în momentul de față se lucrează la aceste consolidări de drum. De ce se fac aceste consolidări? Sunt aproape 800 de metri cu consolidări de drum ca să se poată face pistă de biciclete, trotuar și stație de autobuz. În total vor fi opt stații de autobuz, patru pe fiecare parte a drumului, astfel încât în această zonă să avem și transportul public asigurat în manieră modernă. Din cei 3,7 kilometri, deja pe vreo 3 kilometri s-a turnat primul și al doilea strat de asfalt și s-a realizat ridicarea capacelor la nivel. Cablurile vor fi îngropate în subteran, va fi iluminat public cu LED. Vom avea piste de biciclete și pe o parte, și pe alta”, a declarat primarul Emil Boc.

Edilul s-a declarat optimist în ceea ce privește posibilitatea finalizării lucrărilor înainte de termenul contractual, respectiv înainte de 31 iulie 2024. 


„Lucrarea are ca termen de finalizare data de 31 iulie 2024. După cum văd eu că lucrează oamenii de la RADP, par destul de serioși, s-ar putea să termine lucrările și mai repede de 31 iulie. Noi îi încurajăm și sperăm să facă acest lucru. Mai avem două străzi mari în lucru, Valea Seacă și Giuseppe Verdi, toate străzi care sunt aproape în stadiu de finalizare”, a mai arătat Emil Boc. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai mulți bani pentru asfaltarea drumurilor din cartierele Clujului. O stradă din Dâmbul Rotund va fi reabilitată.

abonare newsletter