Administrație

Mai mulți bani pentru asfaltarea drumurilor din cartierele Clujului. O stradă din Dâmbul Rotund va fi reabilitată.

Strada Viile Dâmbul Rotund va intra în șantier. Consilierii locali vor aproba fonduri suplimentare pentru modernizarea străzilor Giuseppe Verdi și Valea Seacă.

Lucrări de modernizare strada Giuseppe Verdi, iulie 2023/Foto: Emil Boc Facebook.com Lucrări de modernizare strada Giuseppe Verdi, iulie 2023/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


În vara anului trecut, primarul Emil Boc realiza o vizită în teren pentru verficarea lucrărilor la străzile Giuseppe Verdi, Valea Seacă și Valea Chintăului. Acum, Consiliul Local va aproba noi fonduri pentru modernizarea străzilor Giuseppe Verdi și Valea Seacă, precum și pentru începerea lucrărilor de șantier pentru strada Viile Dâmbul Rotund. 

 


Potrivit edilului Clujului Emil Boc, în cazul străzii Valea Seacă, lucrările vor fi încheiate în august 2024. Pentru modernizarea infrastructurii din cartiere au fost prevăzute fonduri de 123 de milioane de lei. 

Continuă lucrările de modernizare a străzilor din cartierele Clujului

Consilierii locali vor aproba în ședința de Consiliu Local de luni noi fonduri pentru continuarea lucrărilor de modernizare a străzilor Giuseppe Verdi și Valea Seacă. În plus, administrația locală propune începerea lucrărilor de modernizare și pe strada Viile Dâmbul Rotund, investiție ce presupune costuri de 13 milioane de lei. 


Modernizarea străzii Giuseppe Verdi. Valoarea inițială a proiectului de modernizare a străzii a fost de 20.108.436,05 lei cu TVA. Contractul pentru execuția lucrărilor a fost semnat cu RADP Cluj în noiembrie 2022, iar ulterior a fost transmis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a străzii Giuseppe Verdi. 

În condițiile în care prețurile aprobate în toamna lui 2022 s-au modificat, anul trecut a fost încheiat un nou contract pentru execuția etapei a doua a lucărilor. În consecință, proiectantul SC Damar Consult SRL a actualizat devizul general. 


Valoarea totală a investiției este 24.614.733,35 lei cu TVA

CITEȘTE ȘI: 
Infrastructură modernă pentru trei cartiere din Cluj-Napoca. Investiție de 25 de milioane de euro

Actualizare valoare lucrări pentru modernizarea străzii Gkiuseppe Verdi/Foto: primariaclujnapoca.ro

Durata de implementare a investiției este de 18 luni, din care 4 luni pentru proiectare și 14 luni pentru execuție. 


Sursa de finanțare: Bugetul local. 

Modernizarea străzii Valea Seacă. Și în cazul lucrărilor necesare modernizării străzii Valea Seacă, valoarea investiției va fi majorată. Dacă inițial, în 2022, consilierii locali aprobau suma de 38.669.930,54 lei, acum în urma actualizării prețului, valoarea lucrărilor va fi de 48.183.199,16 lei cu TVA. Contractul de execuție a fost semnat cu RADP Cluj-Napoca în octombrie 2022. 

Actualizare valoare lucrări pentru modernizarea străzii Valea Seacă/Foto: primariaclujnapoca.ro

Durata de implementare a investiției este de 20 de luni, din care 4 luni pentru proiectare și 16 luni pentru execuție. 

Sursa de finanțare: Bugetul local. 

În plus, Consiliul Local va aproba fondurile necesare pentru modernizarea unei noi străzi din cartierul Dâmbul Rotund. Este vorba de o nouă investiție pentru modernizarea străzii Viile Dâmbul Rotund, pentru care este prevăzută suma de 13.292.150,45 lei cu TVA. 

Durata de realizare a investiției este de 7 luni, din care 3 luni pentru proiectare și 4 pentru execuție.  

Sursa de finanțare: Bugetul local.

Strada Viile Dâmbul Rotund se află în intravilanul municipiului și se desprinde din strada Spicului, având finalizarea în strada Sanatoriului modernizată anterior. 

În prezent, situația străzii este nesatisfăcătoare din punct de vedere al traficului și a posibilității de asigurare a unor condiții corespunzătoare de siguranță a circulației, potrivit motivației proiectului de hotărâre. 

Astfel, lucrările de modernizare a străzii prevăd: fluidizarea circulației auto, înființarea trotuarelor marcaje și indicatoare de circulație, dispozitive de colectare și evacuare a apelor meteorice etc. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Începe modernizarea pe străzile Valea Chintăului și Valea Seacă! Primăria investește 22 mil. €

Infrastructură modernă pentru trei cartiere din Cluj-Napoca. Investiție de 25 de milioane de euro

abonare newsletter