Administrație

Lucrările la drumul de legătură Cluj-Autostrada Transilvania înaintează în ritm accelerat. VEZI stadiul la zi - VIDEO DRONĂ

Lucrările pentru construirea Drumului Expres Tureni, care va asigura legătura Clujului la Autostrada Transilvania (A3), au înregistrat, într-o lună, un progres de 7%.

Lucrările la drumul de legătură Cluj-Autostrada Transilvania înaintează în ritm accelerat. FOTO: Captură video: Youtube/ Raul Pristopan Lucrările la drumul de legătură Cluj-Autostrada Transilvania înaintează în ritm accelerat. FOTO: Captură video: Youtube/ Raul Pristopan

 

 


Lucrările la drumul expres care va lega Autostrada Transilvania (A3) de drumul național DN1 în dreptul localității Tureni au demarat în forță, la începutul lunii trecute. Constructorul a intrat cu utilajele pe teren, după ce Ministerul Transporturilor a emis în august 2023 autorizația de construire pentru drumul expres.

 


O filmare realizată recent cu drona arată că lucrările avansează într-un ritm alert, înregistrând, într-o lună de la demarare, un progres de 7%. 

Sursa video: Youtube/ Raul Pristopan


Realizarea drumului expres pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 (Zona Turda) și Drum Național DN1 (Zona Tureni) este un proiect în valoare de 562 de milioane de lei, la care se va adăuga TVA. Contractul a fost câștigat de o asociere a cărui lider este compania Dimex 2000 Company. Acestei companii i se alătură firmele Autotehnorom SRL, OPR Asfalt SRL, Obras Publicas Y Regadios SA și Con-A Operations. Asocierea a primit ordinul de începere a lucrărilor în 21 august 2023, iar contractul de execuție prevede un termen de 18 luni pentru execuție. 

Lucrările, finalizate până la finalul lui 2024?

Cu toate că termenul de finalizare este luna februarie a anului 2025, lucrarea ar putea fi gata la finalul anului viitor, dacă ritmul alert din prezent va putea fi menținut și în perioada rece, după cum observă și internauții:


  • „Se mișcă bine acest constructor. Nu știu care este termenul de predare, însă dacă menține acest ritm are șanse să-l finalizeze la final de an 2024!
  • Mi se pare chiar mai bun ritmul de acum decât la început. Au mai apărut utilaje de la subcontractori și parteneri. 
  • Anul viitor pe vremea asta se pregatesc de inaugurare”, se arată în secțiunea de comentarii.

Realizarea noii legături a municipiului Cluj-Napoca la Autostrada Transilvania va contribui la descongestionarea traficului de pe ruta Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida. De asemenea, traficul Gilău - Cluj-Napoca va fi diminuat, având în vedere posibilitatea utilizării viitoarei conexiuni cu Autostrada Transilvania.

Asocierea beneficiază de o importantă expertiză în domeniul podurilor prin specialiștii companiei Con-A Operations din Sibiu. Compania sibiană are o experiență semnificativă în proiecte de infrastructură rutieră în domeniul podurilor/viaductelor. Con-A este o societate sibiană cu capital 100% românesc, ea remarcându-se în domeniul construcțiilor pe segmentul industrial, fiind cea mai experimentată firmă din această categorie. A realizat cu succes peste 70 de proiecte industriale de-a lungul a peste 30 de ani de activitate, excelând în construcția și proiectarea a numeroase unități de producție. Portofoliul companiei cuprinde atât proiecte cu arhitectură complexă, cât și proiecte unde primează funcționalitatea. În județul Cluj, Con-A se poate lăuda cu realizarea câtorva proiecte spectaculoase. Este vorba despre Cluj Arena, Sala Polivalentă, dar și fabricile Guhring, Bosch și De'Longhi.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Boc, despre drumul de legătură la Autostrada Transilvania: „Iată că se lucrează! Nu va mai veni prin Cluj traficul care aglomerează orașul”

Ultimele Stiri
abonare newsletter