Administrație

Boc, despre drumul de legătură la Autostrada Transilvania: „Iată că se lucrează! Nu va mai veni prin Cluj traficul care aglomerează orașul”

Primarul Emil Boc spune că traficul din Cluj va fi decongestionat după ce drumul de legătura dintre DN 1 și Autostrada Transilvania va fi gata.

Se lucrează la drumul expres de la Tureni, ce va asigura legătura dintre DN 1 și Autostrada Transilvania / Foto: forum.peundemerg.ro Se lucrează la drumul expres de la Tureni, ce va asigura legătura dintre DN 1 și Autostrada Transilvania / Foto: forum.peundemerg.ro

 

 


De curând, lucrările la drumul expres de la Tureni, ce va asigura legătura dintre DN 1 și Autostrada Transilvania, au început în forță. 

 


Realizarea acestui drum va contribui la descongestionarea traficului de pe ruta Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida, spune primarul Emil Boc. 

De asemenea, traficul Gilău - Cluj-Napoca va fi diminuat, având în vedere posibilitatea utilizării viitoarei conexiuni cu Autostrada Transilvania.


Edilul Clujului spune că în acest fel, „traficul greu” nu va mai trebui să treacă prin Cluj:

„La legătura Clujului la autostradă se lucrează - un proiect care va fi gata până la sfârșitul lui 2024/începutul lui 2025. E un proiect pentru care m-am bătut enorm de mult ca să obțină finanțarea și aprobările necesare. Iată că se lucrează. Acela va ajuta Clujul, să decongestionăm traficul pe axa Baciu-Bulevardul Muncii și trecerea spre Apahida, după care să ajungă la centură și să se poată duce de acolo spre celelalte părți. Și să nu mai intre prin Gilău tot acest trafic nenecesar, care astăzi vine de la București sau de pe autostradă și se descarcă la Nădășel și bate tot Baciul și Clujul, aglomerând orașul. Atunci (șoferii) vor coborî pe la Tureni și vor merge pe centura de la Vâlcele la Apahida și de acolo vor merge la Baia Mare sau la Bistrița, în direcțiile cerute. Nu mai trebuie să vină prin Cluj traficul acela greu. E un proiect important, care e în lucru”, a spus Emil Boc în cadrul unei emisiuni radio.


Clujenii ar trebui să poată circula pe drumul expres la începutul anului 2025. Lucrările pentru realizarea drumului de legătură Cluj-Autostrada Transilvania sunt în valoare de 528 milioane lei, iar termenul pentru concretizarea proiectului este stabilit la 18 luni.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujenii ar putea circula pe drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania din decembrie 2024. „Tranzitarea municipiului Turda va deveni istorie”

Autostrada Transilvania. România atinge borna de 1.000 km de autostradă, prin deschiderea segmentului Nușfalău-Suplacu de Barcău.

Ultimele Stiri
abonare newsletter