Administrație

Alin Tișe, despre mirosurile din Aiton: „Stopați aruncatul de găinaț pe terenurile agricole”

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a cerut să se expertizeze conținutul materialului fertilizant aruncat în Aiton, pe sute dehectare de teren, „pentru a ști exact ce se aruncă pe terenurile oamenilor”.

Alin Tișe cere stoparea fertilizării terenurilor din Aiton cu găinaț. Foto: Facebook Alin Tișe Alin Tișe cere stoparea fertilizării terenurilor din Aiton cu găinaț. Foto: Facebook Alin Tișe

 

 


Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a cerut firmei Transavia să stopeze „aruncatul de găinaț/ fecale/ mortăciuni pe terenurile agricole până nu știm exact conținutul materialului aruncat, precum și impactul asupra populației aflate în zonele afectate”.

 


CITEȘTE ȘI: De ce pute Clujul? Cum arată „muntele” de găinaț de la Aiton. De aici să vină mirosurile?

 

„La CMID nu mirosea”

„Aseară, după ora 21, s-au simțit mirosurile specifice iar, pe zona Becaș și spre Borhanci și centura de ocolire a municipiului. Am cerut iar autorităților Statului - DSP, Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului, să se deplaseze la CMID ca să constate dacă mirosul existent aseară este și la CMID. Nu exista miros! Și atunci de unde era mirosul, chiar dacă se simțea mai puțin, în oraș aseară?! Cred că autoritățile competente ar trebui să intervină rapid! Stopați aruncatul de găinaț/fertilizanți cu fecale, până ce o expertiză ne lămurește ce conține exact acest fertilizant cu miros de fecale! Stopați aruncatul de fecale până ce se expertizează aerul și se va constata că nu este nociv pentru populație”, a scris Tișe pe rețelele de socializare.


Potrivit acestuia, populația din Aiton, se plânge de două 2 săptămâni, „iar acum este disperată din cauza mirosului, după ce și populația din Cluj-Napoca s-a plâns săptămâna trecută”.

„Probele de aer luate săptămâna trecută la CMID și probele de aer luate ieri la Aiton vor răspunde la întrebarea: «ce tip de miros am avut în Cluj-Napoca?» (miros datorat deșeurilor menajere sau miros datorat găinațului / fecalelor și mortăciunilor?!). Autoritățile statului, competente legal, trebuie să facă studii obiective, clare, care să lămurească surda acestui miros, pentru a se putea lua măsurile legale necesare!”, a mai spus președintele CJ Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Orașul PUTE. Ce zice Boc? „Cel mai probabil, cauza mirosului e nerespectarea procedurilor de la Centrul de Deșeuri”

Reprezentanți Supercom: „Sursa mirosurilor din Cluj nu vine de la Centrul de Deșeuri. Toate măsurătorile sunt sub limitele normale de emisii”

PUTE în tot Clujul! „Merg pe stradă, mi se face rău și îmi vine să vomit!”/„Miros de cadavru în tot orașul”

Ultimele Stiri
abonare newsletter