Administrație

Platoul de la Sala Sporturilor, modernizat complet. Și terenul din fața bazinului olimpic va fi amenajat

Primăria încheie un parteneriat pentru modernizarea completă a platoului de la Sala Sporturilor. Un teren de peste 2.000 mp urmează să fie amenajat.

Platoul Salii Sporturilor, după lucrările de modernizare Foto: Emil Boc Facebook.com Platoul Salii Sporturilor, după lucrările de modernizare Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


La începutul lunii trecute, lucrările de modernizare a platoului de la Sala Sporturilor „Horia Demian” au intrat faza de recepție, iar ulterior lucrările au fost inaugurate printr-o serie de activități sportive. 

 


O porțiune din zona Sălii Sporturilor rămâne însă nemodernizată, în condițiile în care acel spațiu nu aparține Primăriei. 

În cadrul unei conferințe susținute în mai 2023, edilul Emil Boc declara că Primăria Cluj-Napoca nu poate să modernizeze întreaga zonă, fiindcă acel spațiu problematic aparține Ministerului Tineretului și Sportului.


„În luna iulie, partea care ține de proiect va fi finalizată, acolo însă este o suprafață care ține de Ministerul Tineretului și Sportului din fața Sălii Sporturilor și din fața bazinului olimpic. Nu ține de noi. Suntem în discuții, negocieri avansate, ca să putem s-o modernizăm și pe aceasta, doar să ne dea permisiunea s-o modernizăm pe banii noștri. 

CITEȘTE ȘI: 
O porțiune din fața Sălii Sporturilor rămâne nemodernizată. Boc: „Am ajuns să cerem Guvernului să ne dea voie să ne cheltuim banii”

Am ajuns să cerem Guvernului să ne dea voie să ne cheltuim banii ca să modernizăm o porțiune din teritoriul Clujului care nu ține de noi. E un pic aiurea. Nu trebuie hotărâre de Guvern, trebuie acordul Ministerului Tineretului care să spună «da, vă lăsăm să faceți și acolo modernizarea așa cum este planul întregului platou de la Sala Sporturilor»”, declara atunci primarul Emil Boc: 


Parteneriat pentru extinderea zonei pietonale

Consilierii locali vor aproba, în ședința de joi, un proiect de hotărâre ce vizează modernizarea completă a infrastructurii pietonale din zona Platoului Sălii Sporturilor, parte a proiectului de revitalizare și amenajare a malurilor Someșului. 

Astfel, Municipiul Cluj-Napoca va încheia un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj pentru preluarea terenului de 2.400 mp în vederea desfășurării lucrărilor de modernizare. 


„Obiectul acordului de parteneriat îl constituie colaborarea în vederea realizării în comun a proiectului de interes public local «Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului: zona 3 – Platoul Sălii Sporturilor. Etapa 2 - extindere» prin amenajarea, dotarea și întreținerea imobilului-teren în suprafață de 2434 mp, situat în municipiul Cluj-Napoca, strada Splaiul Independenței”, se arată în proiectul de hotărâre. 

Proiect de hotarare pentru modernizarea completă a zonei pietonale din zona Platoului Sălii Sporturilor, august 2023/Foto: primariaclujnapoca

Prin amenajarea și întreținerea acestui amplasament, se urmărește creșterea nivelului de atractivitate a acestei zone. 

De altfel, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, aici va fi amenajat un patinoar și un târg de Crăciun. 

În urma lucrărilor de amenajare, pe o suprafață de aproximativ 14.750 mp au fost plantați 101 arbori noi, au fost amenajate locuri de parcare pentru autocare - 10 pentru autocar și 31 pentru mașini, stații de încărcare pentru vehicule electrice, amenajate spații verzi și alei pietonale.

Constructor și proiectant pentru proiectul „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului: zona 3 – Platoul Sălii Sporturilor Horia Demian”: Asocierea SC Nord Conforest S.A. – SC Costin şi Vlad Birou de proiectare S.R.L..

Valoarea atribuită a contractului de proiectare și execuție lucrări este de 15.467.646,10 lei cu TVA.

Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Proiectul de modernizare a platoului Sălii Sporturilor intră în procedură de recepție

Platoul de la Sala Sporturilor se inaugurează în stil mare. Clujenii, invitați la activități sportive în aer liber

O porțiune din fața Sălii Sporturilor rămâne nemodernizată. Boc: „Am ajuns să cerem Guvernului să ne dea voie să ne cheltuim banii”

Ultimele Stiri
abonare newsletter