Administrație

Se extind rețelele de apă și canalizare în Florești și Baciu

Au început lucrările de extindere, cu fonduri europene, a circa 18,5 km de rețele din cele două localități clujene.

Se extind rețelele de apă și canalizare în Florești și Baciu. Foto: Consiliul Județean Cluj Se extind rețelele de apă și canalizare în Florești și Baciu. Foto: Consiliul Județean Cluj

 

Compania de Apă „Someș” SA, operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a demarat lucrările de extindere și reabilitare a 15,2 km de rețele de apă, respectiv a cca. 3,3 km de rețele de canalizare, în localitățile Florești și Baciu.


Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Lucrările edilitare au început de puțin timp în cele două localități limitrofe municipiului Cluj-Napoca, acestea fiind în plină execuție. Creșterea continuă a spațiului locativ creează nevoia extinderii rețelelor de apă și canalizare, motiv pentru care am și obținut fonduri europene pentru prelungirea conductelor, respectiv execuția de branșamente și racorduri pentru cetățenii neracordați”.

În ceea ce privește localitatea Florești, lucrările de extindere a rețelei de distribuție a apei înregistrează deja un progres de peste 3%, acestea desfășurându-se pe străzile Porii și Teilor. În total, vor fi extinse și reabilitate cca. 8,5 km de conducte de apă. De asemenea, au început lucrările de construire la primul din cele trei rezervoare de apă de 500, respectiv de 1.000 de mc ce vor fi edificate. În ceea ce privește canalizarea, aceasta va fi extinsă pe o lungime de cca. 900 metri.


Referitor la extinderea și reabilitarea conductelor de apă de pe teritoriul localității Baciu, acestea se vor realiza pe o lungime de peste 6,7 km, pe străzile Cometei, Neptun și, parțial, strada Planetelor. În prezent, lucrările sunt în plină derulare, stadiul acestora depășind 4%. De asemenea, în perioada următoare vor începe lucrările de reabilitare a cca. 2,4 km de conducte de canalizare, dar și la rezervorul de apă de 500 mc.

Investițiile derulate în ambele localități sunt parte a unui contract de lucrări finanțat din fonduri europene în valoare totală de peste 14,5 milioane de euro. Acesta prevede extinderea și reabilitarea rețelei de apă și canalizare în nu mai puțin de patru comune situate în Zona Metropolitană Cluj-Napoca: Apahida, Baciu, Feleacu și Florești.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se schimbă conductele de apă și canalizare pe mai multe străzi din Cluj-Napoca. Tișe: „Din 20 iunie, se vor deschide alte cinci șantiere noi”

Clujul „sub ape”. Tarcea: „Nicăieri sistemul de canalizare nu ar putea face față unor asemenea fenomene. Noi nu am stat cu mâinile în sân”

Fonduri nerambursabile pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în comuna Florești

Ultimele Stiri
abonare newsletter