Administrație

Transport public de noapte. Emil Boc: „Cu ocazia festivalurilor din Cluj vom urmări o creștere mai accelerată a proiectului”

Cele trei linii de transport public de noapte din Cluj-Napoca „funcționează foarte bine”, apreciază primarul Emil Boc. Festivalul Electric Castle, dar și cele care vor urma pot demonstra oportunitatea acestui proiect prin creșterea gradului de utilizare.

Autobuze oprite în stație/ Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Autobuze oprite în stație/ Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Transportul public din municipiul Cluj-Napoca a fost extins, din 1 iulie 2023, cu trei linii de noapte. 

 


Edilul Emil Boc a declarat, vineri, că proiectul transportului public nocturn din municipiu nu a atins capacitatea maximă de utilizare, însă în contextul festivalurilor Electric Castle sau UNTOLD, acesta își va demonstra oportunitatea, iar gradul de utilizare va atinge noi praguri. 

„Transportul public de noapte a fost introdus de la începutul lunii iulie, pe trei linii urbane. 


Funcționează foarte bine, cel puțin până acum, dar are potențial de creștere. Încă nu a ajuns la capacitatea pe care o poate acoperi, dar programul a fost deschis abia de două săptămâni. Cu ocazia festivalurilor din Cluj vom putea urmări și o creștere mai accelerată a proiectului”, a declarat, vineri, primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții radio locale. 

Municipiul Cluj-Napoca dispune, din 1 iulie, de 3 linii de noapte care circulă până la 2:00 noaptea. Prețul unei călătorii este de 5 lei.


Cele trei linii sunt fi 5N, 25N și 54N.

„Dacă doriți să participați la un eveniment cultural sau să petreceți timp cu prietenii, transportul de noapte vă duce acolo”, a transmis Compania de Transport Public Cluj-Napoca.


Linia 54N este deservită de autobuze electrice, iar liniile 5N și 25N de troleibuze. Traseele celor 3 linii sunt:

  • Linia 54N- cartierul Zorilor – zona centrală – cartierul Grigorescu
  • Linia 5N – Aeroport - zona centrală – P-ța Gării
  • Linia 25N – str. Bucium – zona centrală- str. Str. Unirii

Programul de circulație al acestor linii se desfășoară între 23:00 – 2:00 pe liniile 54N și 25N și între 22:50 – 2:00 pe linia 5N. Plecările pe toate cele 3 linii sunt la distanță de 30 de minute, concomitent de la ambele capete de linii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Transport public de noapte la Cluj-Napoca cu trei linii. Autobuzele vor porni din 1 iulie

Astăzi la Electric Castle. Ultima zi de festival. Vița de Vie și Subcarpați, pe Main Stage

Mai puțin de o lună până la Untold. Festivalul este 99% SOLD-OUT

abonare newsletter