Administrație

O nouă investiție în infrastructura Spitalului de Recuperare Cluj! Reabilitarea energetică pentru corpul A, cu fonduri europene

A fost inițiat un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției constând în reabilitarea energetică pentru corpul A de clădire al Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

/ Foto: Consiliul Județean Cluj / Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției constând în reabilitarea energetică pentru corpul A de clădire al Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

„Investițiile noastre în sănătate continuă. Ceea ce ne dorim să realizăm prin acest proiect este atât reducerea consumului de energie primară și a emisiilor de gaze cu efect de seră, cât și scăderea consumului anual de energie pentru încălzire. Un act medical de înaltă calitate necesită o infrastructură modernă”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Principalele lucrări prevăzute a fi realizate la sediul instituției sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean, situat pe strada Viilor, nr. 46-50, constau în reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, înlocuirea instalației termice interioare, dotarea cu ventiloconvectoare care vor asigura confortul termic, precum și schimbarea corpurilor termice pentru blocul operator.

Totodată, investiția mai vizează introducerea unui nou sistem de furnizare a apei calde menajere, cu panouri solare și acumulatoare, instalarea de panouri fotovoltaice ca sistem alternativ de producere a energiei electrice și refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție.


Investiția are o valoare totală de 15.339.077 lei, iar proiectul urmează a fi depus spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Au început lucrările de reabilitare la Spitalul de Recuperare Cluj! Investiție de 2 mil. euro, din fonduri europene

Ultimele Stiri
abonare newsletter