Administrație

Au început lucrările de reabilitare la Spitalul de Recuperare Cluj! Investiție de 2 mil. euro, din fonduri europene

Lucrările de reabilitare, pentru creșterea siguranței pacienților, au început la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca. Investiția este finanțată din fonduri europene.

Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca va fi reabilitat / Foto: Google Maps - captură ecran Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca va fi reabilitat / Foto: Google Maps - captură ecran

 

 


Consiliul Județean Cluj a emis ordinul de începere, în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare, a lucrărilor ce vizează reabilitarea, extinderea și modernizarea instalațiilor electrice, de ventilare și tratare a aerului și de fluide medicale.

 


Totodată, investiția finanțată din fonduri europene prevede și instalarea unor sisteme de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu, dar și în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen.

Constructorul a demarat deja lucrările, ca urmare a predării amplasamentului de către forul administrativ județean.


Astfel, în spital va fi instalat un sistem de detecție și semnalizare la incendiu, respectiv unul de detecție și semnalizare oxigen. Urmează să fie creată o nouă infrastructură electrică pentru corpul A, una de ventilare și tratare a aerului pentru etajul 8 al aceluiași corp, precum și o infrastructură nouă de fluide medicale la etajele 1, 2, 5 și 6 ale corpului A.

Lucrările în valoare de 10.000.000 de lei (circa 2 milioane de euro), la care se adaugă T.V.A., se desfășoară în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de Consiliul Județean Cluj și care urmărește „Creșterea siguranței pacienților spitalelor din municipiul Cluj-Napoca ce utilizează fluide medicale”.

CITEȘTE ȘI:

Construcția Spitalului Regional Cluj ar putea demara în noiembrie 2023, printr-o „procedură accelerată”

România mai are nevoie de 500 de medici de urgență doar pentru spitale, pentru a acoperi deficitul. Clujul are 82 de urgentiști

Ultimele Stiri
abonare newsletter