Administrație

După aproape 3 ani de mandat, consilierii județeni s-au întâlnit față în față. Ultima dată a fost la depunerea jurământului în 2020!

După aproape 3 ani de mandat, consilierii județeni s-au întâlnit față în față la prima ședință de Consiliu Județean organizată în format fizic. Ultima dată când aleșii județului s-au văzut a fost la depunerea jurământului în 2020.

Ședința de Consiliu Județean din 26 aprilie 2023. Sursă foto monitorulcj.ro Ședința de Consiliu Județean din 26 aprilie 2023. Sursă foto monitorulcj.ro

 

Cu toate că pandemia a trecut, la Consiliul Județean Cluj ședințele s-au ținut online de la începutul mandatului (2020) și până miercuri, 26 aprilie 2023. 


În aproape 3 ani de mandat, consilierii s-au întâlnit doar o singură dată și anume la depunerea jurământului.

CITEȘTE ȘI: E clar. Tehnologia nu e pentru toată lumea! Ședință de tot râsul la Consiliul Județean Cluj

„Astăzi ne vedem în acest format pe care majoritatea l-ați dorit. Sper să rămâne până la finalul mandatului în aceast formulă. Sper să ne obișnuim și cu sala, și unii cu ceilalți. Sper să generăm proiecte cât mai bune și mai complete pentru toată lumea. De abia acum începe pentru noi mandatul cu ședințe în format clasic, vă doresc să aveți performanță și proiecte cât mai bune. Vă doresc încă o dată succes, v-am mai spus la începutul mandatului, dar uite că doi ani s-au dus”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, în debutul ședinței. 


În ultimele luni, nu a fost ședință de Consiliu Județean fără probleme tehnice sau fără ca aleșii județeni să nu se facă de rușine uitându-și microfoanele deschise și înjurând.

Lună de lună, consilierii județeni întâmpinau probleme legate ba de lipsa internetului, ba de lipsa sonorului, înjurături, voci ridicate. În alte ocazii, ședințele de Consiliu Județean erau întrerupte minute în șir pentru a le permite consilierilor județeni să-și reinstaleze/reactualizeze aplicația prin intermediul căreia intrau live la ședință. 


De multe ori, consilierii județeni au cerut suspendarea ședințelor online și reîntoarcerea fizică la sediul Consiliului Județean.

CITEȘTE ȘI: Ședință „de pomină” la Consiliul Județean Cluj. Alin Tișe s-a luat cu mâinile de cap!

„Încercăm să ajungem cât mai repede în format clasic. Noi am optat pentru această formulă de online nu pentru că încercăm prin asta să ușurăm sau nu munca unora sau altora (...) Au fost motive de securitate și atâta timp cât regulamentul permitea și după încetarea stărilor de urgență, de necesitate care au fost legat de Covid a permis acest mod de a organiza întâlnire, cred că e de bun augur, ne-au învățat să facem și altfel ședințele. Sunt de acord să repornim sistemele și să putem face ședință în acest format, respectiv clasic (...) Nu se poate cine vrea să intre online sau cine vrea să vină fizic. Toți trebuie să respecte aceleași reguli. Și mie mi-ar conveni să stau acasă și să conduc ședința cu cafeaua în față”, spunea Tișe în ședința din 30 martie 2023.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

GOTO Parking ar putea fi istorie. Consiliul Județean Cluj pregătește rezilierea contractului pentru parcarea de la aeroport

Consiliul Județean Cluj se împrumută pe final de an! Peste 77 de milioane de euro, pentru datorii și investiții

Drum județean de pământ „întreținut” de Consiliul Județean Cluj cu alt strat de … pământ!

Ultimele Stiri
abonare newsletter