Administrație

CJ Cluj a demarat lucrări pe drumul județean 161Z Petea – Legii – Geaca. Trebuie să fie gata în maxim 6 luni

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean 161Z Petea (DJ 161G) – Legii – Geaca (DJ 109C), cel mai recent drum integrat în rețeaua de drumuri pe care o are în administrare.

Lucrări de întreținere pe drumul județean dintre Petea - Legii - Geaca / Foto: Consiliul Județean Cluj Lucrări de întreținere pe drumul județean dintre Petea - Legii - Geaca / Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Lucrările de întreținere, în ansamblu, vizează un sector în lungime de aproape 7 kilometri, cuprins între km 0+000 și km 6+925, urmând a fi finalizate cu asfaltarea sectorului de drum situat între km 0+000 și km 2+500.

 


„După finalizarea lucrărilor demarate pe acest drum preluat în administrare în cursul anului trecut, vom reuși să asigurăm în acest areal o infrastructură rutieră modernă, menită să contribuie la reducerea decalajelor de dezvoltare între mediul urban și cel rural precum și între diferitele zone ale județului”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Operațiunile vor consta în plombări cu îmbrăcăminți asfaltice, tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, aducerea la profil și completarea acostamentelor, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare și adaos de material, curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, înlocuirea și prelungirea de podețe, precum și așternerea unui strat de balast stabilizat pe un sector în lungime de 2,5 kilometri, ca etapă premergătoare asfaltării.  


Lucrări la DJ 161Z Petea – Legii – Geaca / Foto: Consiliul Județean Cluj

În această fază se execută săpături în vederea asigurării frontului de lucru pe sectorul de drum ce urmează a fi asfaltat dar și lucrări de realizare de podețe și accese la proprietăți pe raza localității Petea.

Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 6 luni.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrări de modernizare a drumului județean 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău

Electrificare cale ferată Cluj-Oradea. CFR Infrastructură a semnat contractele pentru supervizarea lucrărilor pe loturile 1 și 2

abonare newsletter