Administrație

Lucrări de modernizare a drumului județean 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău

Consiliul Județean Cluj a demarat ample lucrări de modernizare și reabilitare pe drumul județean 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău. Investiția se ridică la peste 38 de milioane de lei.

Lucrări de modernizare a drumului județean 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău. FOTO: CJ Cluj Lucrări de modernizare a drumului județean 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău. FOTO: CJ Cluj

 

 


De o mare complexitate, lucrările se execută în baza proiectului având ca obiect „Servicii de actualizare expertiză tehnică, proiectare și execuție lucrări pentru modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău, între km 36+050 și km 59+000, L=22,950 km”.

 


La finalul lucrărilor, sectorul de drum, în lungime de aproape 23 de kilometri, va fi asfaltat integral.

„Este o investiție majoră, care vizează un important drum județean. Reabilitarea și modernizarea infrastructurii acestuia asigură o legătură rapidă între drumurile naţionale DN1 şi DN1R. Totodată, investiția va înlesni traficul rutier spre zonele turistice din Munţii Apuseni, pe direcţiile Fântânele – Beliş şi Răchiţele – Doda Pilii – Ic Ponor”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Operațiunile constau în lucrări de modernizare a platformei drumului pe toată lungimea sectorului, dar și lucrări de reabilitare a suprastructurii și infrastructurii a nu mai puțin de șapte poduri. De asemenea, vor mai fi executate lucrări de asigurare a scurgerii apelor și a esteticii rutiere, precum și de semnalizare și marcaje rutiere.

În această etapă, lucrările se desfășoară pe sectoare și constau în tratarea burdușirilor și a tasărilor, realizarea de timpane la podețe și lucrări de forare în vederea consolidării unei porțiuni instabile de drum.


Investiția, în valoare de 38.100.386,65 lei, cu TVA inclus, este finanțată atât din fonduri europene cât și de la bugetul județului. Lucrările sunt executate de societatea Diferit AG SRL iar durata maximă de execuție este de 15 luni.

Lucrări de întreținere pe DJ 103G Săndulești – DJ 107L

Amintim că Consiliul Județean Cluj a demarat pe drumul județean 103G Săndulești – DJ 107L lucrări de întreținere care vizează sectorul de drum situat pe raza localității. Acestea au drept scop atât asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de siguranță, cât și realizarea de accese la proprietățile din localitate.


Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Am demarat operațiunile pe DJ 103G Săndulești în contextul mai larg al lucrărilor pe care le derulăm pe mai multe drumuri județene, pentru asigurarea unor condiții optime de circulație. De asemenea, dorim să sporim gradul de confort al localnicilor prin realizarea de accese betonate, la nivelul cerințelor actuale.”

Operațiunile vor consta în lucrări de întreținere a platformei drumului, precum plombări cu îmbrăcăminți asfaltice și tratarea burdușirilor și a tasărilor, lucrări de asigurare a scurgerii apelor prin realizarea de șanțuri și rigole betonate, dar și rigole carosabile și trotuare pavate, pe sectoare. Nu în ultimul rând, vor fi realizate accese betonate la proprietăți.

În această etapă se execută lucrări pregătitoare la accesele imobilelor în vederea betonării acestora. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de șase luni.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrări de întreținere pe 38 de kilometri de drumuri județene. CJ Cluj a semnat patru contracte

Ultimele Stiri
abonare newsletter