Administrație

Cluj: 92 de km de pistă de biciclete. „Gata până la finalul acestui an!”

Peste 90 de km de pistă de biciclete ar urma să fie realizați la nivelul județului Cluj până la finalul anului. Traseul montan va interconecta județele Cluj-Bihor-Alba.

A fost dat startul pentru implementarea proiectului „Velo Apuseni”/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com A fost dat startul pentru implementarea proiectului „Velo Apuseni”/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


Contractul de finanțare pentru traseul cicloturistic ce va lega județele Bihor, Cluj și Alba în zona Munților Apuseni a fost semnat la finalul lunii martie. 

 


Din totalul celor 227 de km de pistă de biciclete realizate la nivel inter-județean, prin intermediul proiectului „Velo Apuseni”, peste 40%, respectiv 92,4 km, se vor amenaja strict pe teritoriul județului Cluj.

Start pentru implementarea proiectului

După semnarea contractului în martie 2023, Consiliul Județean Cluj a început deja implementarea proiectului. 


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat recent că traseul cicloturistic ce urmează să fie amenejat în județul Cluj ar urma să fie gata până la finalul acestui an. 

„92 de km de pistă de biciclete sunt propuși să fie gata până la finalul acestui an în judetul Cluj!


Consiliul Judetean Cluj a început implementarea proiectului VELO Apuseni, proiect finanțat integral prin PNRR.

În cadrul acestuia se va face o legătură, prin piste de biciclete, între județele: Cluj-Bihor-Alba. Contractul a fost semnat la data de 23 Martie”, a notat Bogdan Pivariu pe pagina sa de Facebook. 


„Velo Apuseni”, un proiect european

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a proiectului inter-județean „Velo Apuseni”, investiție ce prevede realizarea a 227 km de piste de biciclete, desfășurate pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba. 

După cum arăta președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, implementarea acestui proiect va permite dezvoltarea turistică a întregii zone, precum și beneficii economice și sociale.

„Este un obiectiv important prin intermediul căruia dezvoltăm, cu fonduri europene nerambursabile,  infrastructura de trasee cicloturistice din zona Munților Apuseni. Pașii următori constau în realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, respectiv demararea licitației pentru execuția lucrărilor. 

Cu siguranță, întreaga zonă va avea enorm de câștigat, atât din punct de vedere turistic cât și al dezvoltării economico-sociale a întregului areal”, declara Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, după semnarea contractului.

Valoarea totală a proiectului finanțat prin PNRR - Planul Național de Redresare și Reziliență este de 110 milioane lei.

Acordul de parteneriat între județele Bihor, Cluj și Alba în vederea depunerii proiectului „VELO APUSENI - Amenajare trasee cicloturistice în munții Apuseni, pe zona județelor Bihor, Cluj și Alba” a fost încheiat în decembrie 2022. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A fost semnat contractul de finanțare, prin PNRR, pentru traseul cicloturistic „Velo Apuseni”. Alin Tișe: „Întreaga zonă va avea enorm de câștigat”

Pe bicicletă prin Munții Apuseni! Va fi cel mai spectaculos traseu velo din județul Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter