Administrație

În doi ani, sediul Poliției din Florești va fi renovat din fonduri nerambursabile. Valoarea investiției este de 1,2 milioane de lei

Sediul Poliției din Florești va fi modernizat și renovat energetic în urma unei finanțări prin PNRR, obținute de administrația locală a comunei.

Sediul Poliției din Florești va fi modernizat în urma unei investiții din fonduri nerambursabile/Foto Bogdan Pivariu Facebook.com Sediul Poliției din Florești va fi modernizat în urma unei investiții din fonduri nerambursabile/Foto Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


Primăria Florești a mai câștigat un proiect finanțat din fonduri nerambursabile

 


Noul proiect obținut de Primăria Florești vizează fondurile nerambursabile pentru reabilitarea Sediului de Poliție din Comuna Florești, potrivit anunțului făcut de primarul Bogdan Pivariu pe pagina sa de Facebook.

„Urmează etapa elaborării documentației tehnice, urmând să demarăm procedura de licitație în cel mai scurt timp”, a explicat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu. 


Potrivit calendarului de implementare, în termen de doi ani de zile Floreștiul va dispune de o clădire a Poliției modernă și eficientă din punct de vedere energetic.

Valoare proiect – 1.202.054.89 lei 


Durata maximă de implementare: 24 luni de la semnarea contractului.

Conform proiectului, se vor efectua următoarele lucrări:


  • reabilitare termică a elementelor clădirii;
  • implementarea măsurilor de creștere a eficienței energetice (cu asigurarea condițiilor de confort interior); 
  • izolarea termică a fațadelor, terasei și planșeului și pereților subsolului; 
  • înlocuirea/dotarea cu corpuri de încălzire statice, ventiloconvectoare și încălzire prin pardoseală;
  • montarea/înlocuirea ferestrelor de mansardă fixe/mobile; 
  • izolarea conductelor din subsol/canal termic în scopul reducerii pierderilor de căldură și masă.

Proiectul este finanţat prin Planul Național de Redresare şi Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local.

Investiții în grădinițele și creșa din Florești

Cea mai mare comună din țară accesează tot mai multe granturi cu finanțare nerambrusabilă, mai ales pentru proiecte dedicate sectorului educațional. 

De curând, administrația locală din Florești a obținut o finanțare nerambursabilă pentru modernizarea a două grădinițe din comună. Valoarea grantului este de 1 milion de euro. 

Este vorba de două proiecte destinate îmbunătățirii condițiilor de studiu în grădinițele Cetatea Fetei și a Grădiniței din strada Horea. Și acest proiect dispune de un termen de implementare de doi ani. 

În decembrie 2022, Primăria din Florești obținea aprobarea unei finanțări în valoare de 3,4 milioane de euro, prin intermediul Ministerului Dezvoltării, pentru realizarea unei noi creșe în cartierul Cetatea Fetei. 

Potrivit detaliilor proiectului, viitoarea creșă din comună va fi una modernă și prietenoasă cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile. Aceasta va dispune de o capacitate de 70 de locuri.

De altfel, pe parcursul anului trecut, Floreștiul a atras cea mai mare sumă din fonduri europene din istoria comunei, în valoare de 261.067.473 lei. Proiectele demarate sau în curs de realizare au vizat asemenea domenii de investiții precum infrastructură, educație, digitalizare, urbanism și petrecerea timpului liber.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Proiecte de peste 50 de milioane de euro, din fonduri nerambursabile, în Florești

Creșă modernă în Florești, cu capacitate de 70 de locuri, în urma unei investiții de 3,4 milioane de euro

Florești a atras în 2022 cea mai mare sumă din fonduri europene din istoria sa

Floreștiul obține o nouă finanțare nerambursabilă. Două grădinițe vor fi modernizate în urma unei investiții de 1 mil. euro

În trei ani, sediul Poliției din Turda va fi renovat energetic cu bani din PNRR. Investiție de 8 milioane de lei

abonare newsletter