Administrație

Floreștiul obține o nouă finanțare nerambursabilă. Două grădinițe vor fi modernizate în urma unei investiții de 1 mil. euro

Condiții de studiu mai bune în două grădinițe din comuna Florești, în urma unei investiții de peste 5 milioane de lei, din fonduri nerambursabile.

Condiții de studiu mai bune în două grădinițe din Florești, în urma unei investiții cu finanțare nerambursabila/Foto: pixabay.com Condiții de studiu mai bune în două grădinițe din Florești, în urma unei investiții cu finanțare nerambursabila/Foto: pixabay.com

 

 


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat recent că Primăria a câștigat o nouă finanțare nerambursabilă, de peste 5 milioane de lei pentru două proiecte destinate îmbunătățirii condițiilor de studiu în grădinițele Cetatea Fetei și a Grădiniței din strada Horea.

 


Astfel, prin Administrația Fondului pentru Mediu urmează să fie finanțate proiectele prin care administrația comunei își propune să crească eficiența energetică a clădirilor și a confortului interior. 

Conform proiectelor, se vor efectua următoarele lucrări:


  • reabilitare termică a elementelor clădirii;
  • implementarea măsurilor de creștere a eficienței energetice (cu asigurarea condițiilor de confort interior); 
  • izolarea termică a fațadelor, terasei și planșeului și pereților subsolului; 
  • înlocuirea/dotarea cu corpuri de încălzire statice, ventiloconvectoare și încălzire prin pardoseală;
  • montarea/înlocuirea ferestrelor de mansardă fixe/mobile; 
  • izolarea conductelor din subsol/canal termic în scopul reducerii pierderilor de căldură și masă.

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Pentru realizarea acestor obiective urmează etapa elaborării proiectului tehnic, urmând să  fie demarată procedura de licitație.


De altfel, comuna Florești va dispune în viitor și de o nouă creșă, cu o capacitate de 70 de locuri. Unitatea de învățământ va fi realizată de asemenea în cartierul Cetatea Fetei, iar proiectul este finanțat din fonduri guvernamentale.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Creșă modernă în Florești, cu capacitate de 70 de locuri, în urma unei investiții de 3,4 milioane de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter