Administrație

Emil Boc, despre contestația metroului din Cluj: „Nu suntem în întârziere din perspectiva procedurilor legale”

Contestația depusă în cazul metroului din Cluj nu reprezintă o piedică pentru realizarea acestui proiect așteptat de clujeni, arată edilul Emil Boc. Primăria Cluj-Napoca a anunțat, luni, că în urma licitației a fost depusă o contestație.

Emil Boc: Contestația depusă în cazul proiectului metroului reprezintă o etapă firească a procedurii de lciitație/captură foto: Emil Boc Facebook.com Emil Boc: Contestația depusă în cazul proiectului metroului reprezintă o etapă firească a procedurii de lciitație/captură foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Marți, 28 februarie, a fost desemnat câștigătorul licitației pentru metrou.

 


Conform legii, eventualele contestații pot fi depuse în termen de 10 zile de la comunicarea oficială a rezultatelor. 

 


În 10 martie a fost contestată Comunicarea privind rezultatul procedurii de către Asocierea S.C. DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. - S.C. TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S.

Edilul Emil Boc a declarat, joi, că proiectul metroului se dreulează conform graficului anunțat, iar procedura de contestație nu reprezintă decât o etapă firească a procedurii de licitație. 


„Ce v-am spus eu cu o săptămână înainte? 

Se așteaptă până în 10 martie, termen până la care unul dintre participanți poate depune contestație, potrivit prevederilor legale. Ceea ce s-a și întâmplat. E firesc.


Am trimis o mașină de cutii cu documente la CNSC. 

Nu e vorba de nicio întârziere. E o procedură ce face parte din cadrul legal.

Procedura de contestație este una legală și nu întârzie, nu accelerează procesul. Face parte din cadrul legal.

Există un termen prevăzut de lege, care mai poate fi prelungit cu 20 de zile pentru a da soluția, dar e la îndemâna Consiliului Național de Soluționare a Constestațiilor.

Mergem mai departe, cu calm. De aceea aș spune doar că suntem în cadrul procedurilor legale prevăzute de lege, aceasta este realitatea de astăzi. 

Nu suntem în întârziere din perspectiva procedurilor legale”, a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local.

Întrebat dacă există riscul reluării procedurii de licitație în cazul proiectului metroului din Cluj, edilul a arătat că o asemenea ipoteză nu-și are locul în prezent. 

„Repet, astăzi nu suntem în fața unei asemenea ipoteze. Avem o contestație și așteptăm soluția dată de CNSC”, a adăugat Emil Boc. 

Contestația depusă vineri, 10 martie 2023, în cazul licitației pentru metroul din Cluj, poate fi soluționată într-un termen de 20 de zile la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, potrivit prevederilor art. 24, alin. (1) din Legea nr. 101/2016. Acest termen poate fi prelungit cu 10 zile.

În 28 februrie 2023 Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport S.A. - Arcada Company S.A a fost desemnată câștigătoarea licitației deschise având ca obiect „Proiectare și Execuție lucrări de Infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), Automatizare trafic, Racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Era prea frumos să fie adevărat! Licitația pentru metroul din Cluj, contestată de turcii de la Dogus

Este oficial! A fost desemnat câștigătorul licitației pentru metroul din Cluj

S-a depus sau nu contestație la metroul clujean? Primăria spune că nu știe

abonare newsletter