Administrație

Drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania, lansat în licitație publică. Proiectul va fi realizat în mai puțin de doi ani

Proiectul drumului de legătură Cluj-Autostrada Transilvania a fost scos la licitație pentru execuție. Realizarea acestui tronson în mai puțin de doi ani va permite o conexiune directă între A3 (Turda) și DN1 (Zona Tureni).

Drumul de legătură Cluj-Autostrada Transilvania, scos în licitație publică/captură foto:  Viorel Băltărețu Facebook.com Drumul de legătură Cluj-Autostrada Transilvania, scos în licitație publică/captură foto: Viorel Băltărețu Facebook.com

 

 


În ianuarie 2023, proiectul drumului expres Cluj-Autostrada Transilvania obținea avizul tehnic necesar din partea CNAIR. 

 


Anunțul de licitație pentru construirea Drumului Expres Turda – Tureni a fost publicat, joi, 23 februarie, în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP), informează economica.net.

Valoarea estimată a contractului este de 569,23 de milioane de lei.


Obiectul contractului îl reprezintă execuția lucrărilor la drumul expres dintre Autostrada A3 (Zona Turda) și Drum Național DN1 (Zona Tureni).

CITEȘTE ȘI:
TOATE tronsoanele centurii metropolitane au fost scoase la licitație. UN MILIARD de euro, valoarea totală a contractelor

În cadrul valorii estimate au fost incluse rezerve de implementare în conformitate cu OUG 101/2020 în cuantum de 16,74 de milioane de lei fără TVA.


Durata contractului este compusă din: perioada de execuție de 18 luni și perioada de garanție de minim 60 de luni.

Contractul urmează să fie finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Transport (POT) 2021-2027, și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.


Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 aprilie 2023, potrivit calendarului actual din SEAP.

O nouă șosea de mare viteză din Cluj

Drumul Expres va asigura legătura dintre două căi principale de transport: autostrada A3 (Turda) și drumul național european DN1/E81 în zona localităţii Tureni. 

Acesta va degreva traficul greu şi de tranzit din municipiul Turda, și va reduce timpii de parcurs între zona metropolitană Cluj și Autostrăzile A10 Turda – Sebeş și A3 Transilvania, contribuind la reducerea emisiilor de noxe din mediul urban al municipiului Turda care este traversat în prezent de DN1 şi DN 15.

Luna trecută, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) aproba proiectul tehnic al Drumului Expres care va asigura conexiunea între A3 (zona Turda) și DN1 (zona Tureni).

 „Pe drumul cu o lungime de aproximativ 5 km vor fi construite două noduri rutiere și nouă poduri și pasaje”, a transmis șeful CNAIR, Cristian Pistol, în ianuarie 2023. 

Ministerul Transporturilor anunța, în noiembrie 2022, exproprieri suplimentare pentru drumul expres Cluj-Napoca-Autostrada Transilvania.

Și contractele pentru tronsoanele aferente centurii metropolitane a Clujului au fost scoase la licitație. Anunțul a fost făcut joi, de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Drumul de legătură Cluj-Autostrada Transilvania a fost avizat. Deputat USR Cluj: „Intrăm în linie dreaptă pentru licitația de execuție”

Legătura Clujului cu Autostrada Transilvania: exproprieri suplimentare pentru drumul expres Tureni -A3

TOATE tronsoanele centurii metropolitane au fost scoase la licitație. UN MILIARD de euro, valoarea totală a contractelor

Ultimele Stiri
abonare newsletter