Administrație

Târgul de mașini din Florești va dispărea. În locul lui va „răsări” un mall

Târgul de mașini din Florești va dispărea în viitorul apropiat, iar în locul lui va fi construit un mall pe o suprafață de 81.000 de metri pătrați.

sursă foto Consiliul Județean Cluj sursă foto Consiliul Județean Cluj

 

Un nou mall se va construi în locului târgului de mașini de la ieșirea din Florești spre Gilău pe suprafață de 81.000 de metri pătrați cu subsol+parter+2 etaje și peste 1.300 de locuri de parcare (la subsol și la nivelul solului).


Joi, în comisia de urbanism a Consiliului Județean Cluj s-a cerut acordul pentru reamenajarea întregii zone unde până acum era „oserul” de mașini de sâmbătă.

În locul târgului va apărea o construcție de circa 81.000 mp suprafață desfășurată cu funcțiuni de spațiu de depozitare, birouri, comerț și mică producție.


Denumirea proiectului ajuns pe masa Comisiei de Urbanism este „Elaborare PUZ pentru demolare construcții existente și construire spațiu S+P+2E cu destinație depozitare, producție, servicii și comercial, produse alimentare și nealimentare, spații birouri și administrație, sistematizare verticală, amenajări exterioare, accesuri și parcare, amplasare post trafo, organizare de șantier, amplasări totem și panouri publicitare, împrejmuiri și operațiuni cadastrale. Amplasament: sat Luna de Sus, comuna Florești, județul Cluj”.

„Dar de ce nu-i spuneți mall? Că așa arată. Evident că e mall. De ce nu-l gândiți ca un mall de la început, să știm despre ce vorbim? Ar fi mai bine și pentru noi”, a întrebat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj în cadrul ședinței.


„Dar nu va fi un mall în sensul în care să aibă 40 de magazine. Vor fi două magazine mari și câteva mai mici”, a explicat arhitectul Victor Mihăilescu.

„Amenajarea unui sens giratoriu și rezervarea spațiului necesar pentru lărgirea DN1 la 4 benzi sunt doar două din plusurile pe care le aduce proiectul pe lângă marele câștig că se va îmbunătăți semnificativ aspectul zonei. Rămâne de văzut dacă și unde piața de mașini second-hand din zonă va identifica o altă locație. Cred că ar fi o idee bună ca autoritățile locale să acorde sprijin în sensul ăsta, mai ales că târgul nu era destinat doar clujenilor, ci era de interes regional. Plus că noul târg ar trebui amenajat la standarde mai ridicate decât ce am avut până acum”, a precizat Cătălin Sălăgean, consilier județean (USR).

CITEȘTE ȘI:

„U” sau Untold Arena și mall în stadion. Cum vrea Consiliul Județean să scoată bani din Cluj Arena

ANPC a găsit gândaci, produse expirate și mizerie în food-court-ul Iulius Mall! Două restaurante ar putea fi închise pentru 6 luni. VIDEO

Haine de 100.000 de lei furate dintr-un magazin din mall-ul din Gheorgheni. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter