Administrație

Drum de legătură în Florești, cu două benzi pe sens, interconectat cu Centura metropolitană. Pivariu: „Proiect important pentru rezolvarea traficului”

Problemele cauzate de trafic ar putea fi rezolvate prin realizarea drumului de legătură Florești, în zona Tăuți-Răzoare-Vivo. Primăria a semnat un partenerait cu CNAIR pentru demararea proiectului.

Acord de parteneriat cu CNAIR pentru realizarea drumului de legătură Florești/captură foto: Bogdan Pivariu Facebook.com Acord de parteneriat cu CNAIR pentru realizarea drumului de legătură Florești/captură foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


Un nou proiect important pentru rezolvarea traficului prinde formă prin semnarea de către Primăria comunei Florești a unui protocol de colaborare cu C.N.A.I.R.

 


Drumul de legătură Florești 

Zona de drum Tăuțiului-Răzoare-Vivo până în DN1 va fi reabilitată, anunță administrația comunei Florești.

Drumul va dispune de două benzi pe sens, trotuare pe ambele părți, bandă dedicată special autobuzelor și bicicletelor.


„În baza acestui protocol, C.N.A.I.R. va face exproprierile necesare proiectului și va depune cererea de finanțare, urmând ca lucrarea să fie realizată de către Primăria Florești”, a declarat, marți, primarul Floreștiului Bogdan Pivariu, după semnarea protocolului de colaborare cu CNAIR, în prezența ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. 

Segmentul de drum care va face joncțiunea cu Centura Metropolitană în zona Centrului Comercial Vivo, împreună cu segmentul de drum al DN1 (zona Spitalului Regional de Urgență), care deja intră în lărgire la 3 benzi pe sens (una dedicată transportului în comun), vine să consolideze proiectul pentru rezolvarea traficului în Florești.


„Facem încă un pas pentru a avea o bandă dedicată exclusiv transportului în comun în întreg Floreștiul.

Aceste tipuri de investiții au avut nevoie de o durată importantă de timp pentru a fi pregătite”, a adăugat Bogdan Pivariu. 


Acordul de parteneriat între CNAIR și U.A.T. Comuna Floreşti, județul Cluj pentru implementarea proiectului „Drum de legătură Floreşti” a fost confirmat și de directorul CNAIR, Cristian Pistol. 

Recent, administrația locală a lansat licitația pentru primul tronson din centura metropolitană a Clujului.

În prima etapă de realizare a proiectului este prevăzută legătura Centurii Metropolitane Cluj-Napoca cu viitorul Spital Regional de Urgență (din comuna Florești) pentru ca în etapa a doua să fie realizată și conexiunea cu Autostrada Transilvania.

CITEȘTE ȘI:

2023 aduce 6 benzi între Cluj și Florești plus un pasaj peste DN1? Emil Boc: „În ianuarie, dăm drumul la licitația centurii metropolitane”

Primul tronson al centurii metropolitane a fost scos la licitație. Valoarea proiectului este de peste 20 de milioane de euro

După ani de promisiuni, încep să se miște lucrurile la Spitalul Regional Cluj. Licitația pentru construirea lui are loc în martie

Ultimele Stiri
abonare newsletter