Actualitate

Primul tronson al centurii metropolitane a fost scos la licitație. Valoarea proiectului este de peste 20 de milioane de euro

Primul tronson din centura metropolitană a Clujului a fost scos la licitație pentru proiectare și execuție.

Centura Metropolitană Cluj, în licitație publică/captură foto Emil Boc Facebook.com Centura Metropolitană Cluj, în licitație publică/captură foto Emil Boc Facebook.com

 

 


La finalul anului trecut, monitorulcj.ro semnala faptul că centura metropolitană va aduce șase benzi pe DN 1 între Florești și Cluj-Napoca, inclusiv o bandă dedicată pentru SMURD și pompieri.

 


Soluția pentru descongestionarea traficului – centura metropolitană

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că Primăria a lansat la finalul săptămânii trecute licitația pentru proiectarea și execuția primului tronson din centura ocolitoare a Clujului, tronson cu o lungime de 2 km. 

„Știm situația, drumul de la Florești la Cluj-Napoca e cel mai aglomerat drum din România, peste 75000 de mașini tranzitează în fiecare zi în ambele sensuri acest drum. 


Tocmai de aceea am început cu primul tronson al centurii metropolitane, a fost lansat vineri, urmează să fie vizibil în SICAP (programul național de gestionare a licitațiilor) în următoarele zile, fiind încă în procedurile administrative a celor de la SICAP. 

Anunțul va fi vizibil în cîteva zile. Noi l-am încărcat în platformă vineri, adică săptămâna trecută.


CITEȘTE ȘI:
Licitația pentru Centura Metropolitană, lansată în prima parte din 2023. Tarcea: „Primul proiect din România în care se plantează dublu, față de suprafața care se taie”

Este vorba de un tronson de aproximativ 2 km, în care vom lărgi drumul la șase benzi, unde vor fi piste pentru biciclete și, de asemenea, vor fi benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun și pentru urgențele de la Spitalul Regional.

Acest drum de legătură va face mai facil accesul și la Spitalul Regional de Urgență Cluj. 


Practic, cu această licitație, noi rezolvăm și accesul la Spitalul Regional, cu o pasarelă peste drumul național. 

Este primul tronson de centură metropolitană pe care l-am lansat, cu o valoare de 20,7 de milioane de euro”, a declarat joi viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Centura Metropolitană, proiect cu indicativ „Drum TransRegio Feleac T 35″, va avea în total 42 de kilometri și o durată de realizare de 4 ani (fiecare etapă). 

Finanțare de 1 miliard de euro pentru centură

Proiectul centurii ocolitoare a Clujului presupune o finanțare de aproape 1 miliard de euro, potrivit reprezentanților Primăriei. 

Celelalte tronsoane ale acestui proiect urmează, de asemenea, să fie lansate în licitație publică. 

„Fiecare drum începe cu primul pas. 

Noi am făcut acum primul pas în care am lansat această licitație de proiectare și execuție. 

Urmează ca în prima parte a anului 2023 să lansăm licitația și pentru celălalt tronson, sau pentru celelalte tronsoane de centură metropolitană, până la echivalentul sumei de 998 de milioane de euro. 

Pentru că avem această finanțare de 998 de milioane de euro și se lucrează la ultimele detalii pentru stabilirea caietului de sarcini și a altor detalii astfel încât să putem lansa licitația”, a explicat Dan Tarcea. 

În prima etapă de realizare a proiectului este prevăzută legătura Centurii Metropolitane Cluj-Napoca cu viitorul Spital Regional de Urgență pentru ca în etapa II să fie realizată și conexiunea cu Autostrada Transilvania.

Pentru prima etapă de realizare a Centurii Metropolitane este prevăzută o lungime de 23,67 km. și aproape 20 de kilometri de drumuri de legătură, iar pentru etapa II 18,6 kilometri și aproape 14 kilometri drum de legătură. 

CITEȘTE ȘI:

Proiectele Clujului pentru 2023 și bătălia pentru locul 1. Emil Boc: „Primul tronson din centura metropolitană, care va aduce 6 benzi pe DN 1, va fi scos la licitație până vineri"

Licitația pentru Centura Metropolitană, lansată în prima parte din 2023. Tarcea: „Primul proiect din România în care se plantează dublu, față de suprafața care se taie”

2023 aduce 6 benzi între Cluj și Florești plus un pasaj peste DN1? Emil Boc: „În ianuarie, dăm drumul la licitația centurii metropolitane”

Drumul de legătură Cluj-Autostrada Transilvania a fost avizat. Deputat USR Cluj: „Intrăm în linie dreaptă pentru licitația de execuție”

Ultimele Stiri
abonare newsletter