Administrație

Continuă modernizarea iluminatului public pe străzile din comuna Florești. Proiect de peste 2 milioane de lei

Agenția Fondului de Mediu a aprobat un nou proiect, în valoare de 2 milioane de lei, pentru modernizarea sistemulului de iluminat public din Florești, a anunțat Bogdan Pivariu.

Agenția Fondului de Mediu a aprobat un nou proiect, în valoare de 2 milioane de lei, pentru modernizarea sistemulului de iluminat public din Florești/ Foto: Bogdan Pivariu - Facebook Agenția Fondului de Mediu a aprobat un nou proiect, în valoare de 2 milioane de lei, pentru modernizarea sistemulului de iluminat public din Florești/ Foto: Bogdan Pivariu - Facebook

 

 


Comuna Florești a câștigat un nou proiect în valoare de peste 2 milioane de lei.

 


Proiectul prevede înlocuirea corpurilor de iluminat învechite cu sisteme noi pe bază LED, montarea de sisteme noi acolo unde acestea lipsesc sau sunt deteriorate.

Pe ce străzi va fi modernizat iluminatul?

Potrivit primarului comunei Florești, Bogdan Pivariu, în momentul de față este în lucru proiectul tehnic care apoi va fi scos la licitație.


„Un nou proiect câștigat în valoare de peste 2 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public pe bază LED pe străzile comunei Florești-etapa 2. Agenția Fondului de Mediu ne-a aprobat încă un proiect pentru modernizarea sistemulului de iluminat public.

Contractul de finanțare a fost semnat săptămâna trecută, astfel obiectivele de eficientizare și reducere a costurilor administrației locale sunt în curs de realizare. Finanțarea va asigura înlocuirea corpurilor de iluminat învechite cu sisteme noi pe bază LED, montarea de sisteme noi acolo unde acestea lipsesc, respectiv sunt deteriorate.


Noutatea în această etapă a procesului de modernizare o constituie introducerea posibilității de monitorizare de la distanță a modului de funcționare a echipamentelor, respectiv eficientizarea intervențiilor în caz de defecțiuni, prin tele-gestiune. În această etapă vor beneficia de modernizare șase străzi din satul Luna de Sus, iar în localitatea Florești vor fi cuprinse zonele străzilor: Șesul de Sus, Urușagului, prof. D. Tăuțan, Porii, Catanelor, D. Mocanu, prof. Ioan Rus, Cetății, Florilor, Teilor, Stejarului, Fagului, Salcâmului, Cetatea Fetei, Sub Cetate, Muncitorilor, Poligonului, Abatorului, Tăuțiului, V. Gârboului.
În momentul de față este în lucru proiectul tehnic care apoi va fi scos la licitație.”, a transmis Bogdan Pivariu.

CITEȘTE ȘI:

Bugetul comunei Florești pentru 2023 a fost aprobat. Peste 15 milioane de euro pentru investiții

Străzi noi cu iluminat public modern în Florești. Cum arată străzile înainte și după. GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter