Administrație

11 sate din județul Cluj vor avea apă și canalizare. Investiție de 72 de milioane de lei

Încep lucrările de modernizare a infrastructurii de apă și canalizare în patru comune clujene din zona metropolitană. În valoare de 72 de milioane de lei, investiția vizează nu mai puțin de 11 sate.

Lucrări de canalizare. Sursă foto Consiliul Județean Cluj Lucrări de canalizare. Sursă foto Consiliul Județean Cluj

 

Joi, 2 februarie, Compania de Apă „Someș” S.A. a predat constructorului amplasamentele lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din comunele Apahida, Baciu, Feleacu și Florești.


Investiția va viza localitățile Apahida, Câmpenești, Sânnicoară, Corpadea, Sub Coastă, Baciu, Feleacu, Gheorgheni, Sărădiș, Vâlcele și Florești.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ordinul de începere a fost dat, astfel încât lucrările vor debuta în câteva zile, în funcție și de condițiile meteorologice. La finalul investiției, alte câteva mii de clujeni din zona metropolitană a Clujului vor beneficia de o îmbunătățire considerabilă a condițiilor de viață.”


Conform contractului de lucrări semnat la finalul anului trecut, vor fi construiți de la zero și reabilitați circa 66 de km de rețele de aducțiune și distribuție a apei, 28 de km conductă de canalizare, cu aproape 1.000 de branșamente de apă și 780 de racorduri de canal. De asemenea, vor fi construite și reabilitate stațiile de pompare și rezervoare de pe traseul rețelelor. 

Cu o valoare de peste 72.000.000 de lei, lucrările fac parte din mega-programul de investiții finanțat din fonduri europene, implementat de Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj.


Lucrările vor începe din satul Sub Coastă, comuna Apahida, și vor continua, în paralel, în toate celelalte 10 localități incluse în proiect. Termenul maxim de finalizare a tuturor acestor lucrări este de doi ani.

CITEȘTE ȘI:

Se extinde sistemul de canalizare din Cămărașu

Lucrările de alimentare cu apă și canalizare din Huedin și satele învecinate, recepționate

Apa potabilă și canalizarea se scumpesc la Cluj de la 1 iulie! Anunțul făcut de Compania de Apă

abonare newsletter