Economie

Apa potabilă și canalizarea se scumpesc la Cluj de la 1 iulie! Anunțul făcut de Compania de Apă

După creșterea prețurilor la ridicarea gunoaielor și la biletele de autobuz, apa potabilă și canalizarea se scumpesc la Cluj de vineri, 1 iulie. Compania de Apă Someș a făcut anunțul.

Apa potabilă și canalizarea se scumpesc la Cluj de la 1 iulie / Foto: depositphotos.com Apa potabilă și canalizarea se scumpesc la Cluj de la 1 iulie / Foto: depositphotos.com

 

 


De vineri, 1 iulie, intră în vigoare noile prețuri la apă și canalizare.

 


Compania de Apă Someș anunță că noile prețuri sau tarife pentru care s-a comunicat intenția de ajustare în cursul lunii iunie intră în vigoare după cum urmează:

  • Preț apă potabilă: 4,81 lei/mc inclusiv TVA (9%)
  • Tarif canalizare-epurare: 5,10 lei/mc inclusiv TVA (9%)

Cum justifică această scumpire Compania de Apă Someș:


„Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017 - 2023, conform hotărârii nr.12/2.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj-Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S.A.

În cadrul programului POIM Cluj-Sălaj pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras a cicea finanțare în valoarea totală de peste 404 milioane euro, lucrările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023”, transmit reprezentanții companiei într-un comunicat de presă.


Noile prețuri/tarife se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș, începând din 1 iulie.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

E oficial! Din iulie, biletele și abonamentele pentru transportul în comun se scumpesc

Scumpirile care îi vor afecta pe clujeni. După biletele de autobuz, și gunoiul va costa mai mult

abonare newsletter