Economie

Apa potabilă și canalizarea se scumpesc la Cluj de la 1 iulie! Anunțul făcut de Compania de Apă

După creșterea prețurilor la ridicarea gunoaielor și la biletele de autobuz, apa potabilă și canalizarea se scumpesc la Cluj de vineri, 1 iulie. Compania de Apă Someș a făcut anunțul.

Apa potabilă și canalizarea se scumpesc la Cluj de la 1 iulie / Foto: depositphotos.com Apa potabilă și canalizarea se scumpesc la Cluj de la 1 iulie / Foto: depositphotos.com

 

 


De vineri, 1 iulie, intră în vigoare noile prețuri la apă și canalizare.

 


Compania de Apă Someș anunță că noile prețuri sau tarife pentru care s-a comunicat intenția de ajustare în cursul lunii iunie intră în vigoare după cum urmează:

  • Preț apă potabilă: 4,81 lei/mc inclusiv TVA (9%)
  • Tarif canalizare-epurare: 5,10 lei/mc inclusiv TVA (9%)

Cum justifică această scumpire Compania de Apă Someș:


„Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017 - 2023, conform hotărârii nr.12/2.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj-Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S.A.

În cadrul programului POIM Cluj-Sălaj pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras a cicea finanțare în valoarea totală de peste 404 milioane euro, lucrările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023”, transmit reprezentanții companiei într-un comunicat de presă.


Noile prețuri/tarife se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș, începând din 1 iulie.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

E oficial! Din iulie, biletele și abonamentele pentru transportul în comun se scumpesc

Scumpirile care îi vor afecta pe clujeni. După biletele de autobuz, și gunoiul va costa mai mult

Ultimele Stiri
abonare newsletter