Administrație

Lucrările de alimentare cu apă și canalizare din Huedin și satele învecinate, recepționate

Lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din orașul Huedin și din alte localități învecinate au fost recepționate de Consiliul Județean Cluj și de Compania de Apă „Someș”. Valoarea investiției se ridică la 31,2 milioane de lei.

Lucrările de alimentare cu apă și canalizare din Huedin și satele învecinate, recepționate. FOTO: CJ Cluj Lucrările de alimentare cu apă și canalizare din Huedin și satele învecinate, recepționate. FOTO: CJ Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” S.A. au recepționat joi, 7 iulie, lucrările recent finalizate din cadrul proiectului pe fonduri europene care a vizat extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din orașul Huedin și alte șapte localități învecinate: Brăișor, Aluniș, Șaula, Izvoru Crișului, Morlaca, respectiv satele Fildu de Jos și Almașu din județul Sălaj.

 


„Investiția recepționată astăzi este încă una de mare anvergură pe care am reușit să o finalizăm și să o încredințăm comunității. Noile rețele de apă și canalizare, în lungime de peste 45 de km, vor contribui atât la creșterea calității vieții locuitorilor, cât și la sporirea atractivității investiționale a zonei”, a declarant Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Astfel, în ceea ce privește orașul Huedin, au fost reabilitate și extinse rețelele de alimentare cu apă pe o lungime de circa 13,6 km, acoperind 26 de străzi. Totodată, rețeaua de canalizare a fost extinsă pe alte 18 străzi, însumând aproape 9 km. În ceea ce privește cele șapte sate situate în sistemul „Huedin rural”, rețelele de apă au fost extinse și reabilitate pe o lungime de aproape 23 km. În plus, au mai fost construite sau reabilitate cinci rezervoare de apă, o stație de pompare a apei, o stație de clorinare și patru stații de pompare apă uzată.


Valoarea lucrărilor executate a fost de 31.226.793 lei, banii fiind asigurați din grantul european obținut de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020.

CITEȘTE ȘI:

8 localități clujene vor beneficia de apă potabilă

abonare newsletter