Administrație

Mai mulți bani pentru Park&Ride-ul din Cluj. Proiectul urmează să fie realizat în doi ani

Criza a majorat valoarea proiectului Park&Ride din Cluj. Contractul inițial de peste 50 de milioane de lei nu a trezit interesul constructorilor. Primăria este nevoită să majoreze substanțial finanțarea.

Imagini randate viitor Park&Ride Cluj/ foto: Consiliul Județean Cluj Facebook.com Imagini randate viitor Park&Ride Cluj/ foto: Consiliul Județean Cluj Facebook.com

 

 


Licitația din decembrie 2022, pentru amenajarea unei parcări de tip park&ride în zona aeroportului, cu 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale și stație de bike sharing, nu a trezit interesul constructorilor. 

 


Astfel, licitația urmează să fie reluată.

Pentru Park&Ride-ul de la Aeroport va fi reluată licitația pentru acest proiect, cu actualizarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul Local, astfel încât el să poată fi implementat”, a declarat edilul Emil Boc în ședința de prezentare a bugetului municipiului Cluj-Napoca 2023. 


Termen de finalizare – 2 ani de la ordinul de începere. 

Valoare alocată: 32. 602.000 lei. 


Proiect Park&Ride, prezentat în ședința de lansare  în dezbatere publică a bugetului municipiului Cluj-Napoca 2023/foto: monitorulcj.ro

 

Proiectul Park and Ride-ului din zona Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj face parte din lista celor 40 de proiecte multianuale derulate de Primărie și a cărui orizont de realizare depășește anul 2024.


Mai mulți bani pentru Park&Ride

Consilierii locali sunt chemați să aprobe actualizarea indicatorilor tehnico economici pentru acest obiectiv de investiții. 

Votul urmează să fie dat în ședința de Consiliu Local programată pentru săptămâna viitoare. 

Astfel, dacă inițial valoarea proiectului (devizul general) era de 71.112.551,60 lei cu TVA, investiția finală urmează să fie de 84.320.346,44 lei cu TVA/circa 17.070.359,02 EUR

Actualizarea valorii finanțării proiectului Park&Ride din zona Aeroportului Cluj/captură foto: primariaclujnapoca.ro

 

Prin urmare, suma pe care o alocă consilierii locali în ședință va fi de 13.207.794,84 lei cu TVA. 

Consultă noul Proiect pentru Park&Ride actualizat. 

Actualizarea valorii finanțării proiectului Park&Ride din zona Aeroportului Cluj/captură foto: primariaclujnapoca.ro

 

Motivul actualizării valorii proiectului ține de scumpirile obișnuite deja la energie și gaze, precum și la materialele de construcție. 

Primăria a fost nevoită să actualizeze contractele pentru o serie de proiecte din cauza scumpirilor din ultima perioadă. 

Sistemul de park and ride se va realiza în baza protocolului de colaborare încheiat între Județul Cluj și Municipiul Cluj-Napoca pentru stimularea mobilității prin utilizarea mijloacelor de transport public.

Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu un total de 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta.

Număr de locuri – 863 + 8 peroane pentru autocare

Regim înălțime – parter + etaj.

Suprafață construită – 542,10 mp

Suprafață desfășurată totală – 1084,20 mp

Finanțarea investiției va fi făcută din fonduri de la bugetul local și din alte surse constituite conform legii. 

Durata de execuție – 24 luni/2 ani de la ordinul de începere.    

CITEȘTE ȘI:

Clujul rămâne fără park and ride-ul de la Aeroport. Licitația a fost anulată!

Terenul pentru viitorul Park and Ride de la Aeroport, cedat Primăriei de Consiliul Județean Cluj. Descurajarea folosirii mașinii, obiectivul autorităților

Ultimele Stiri
abonare newsletter