Administrație

Clujul rămâne fără park and ride-ul de la Aeroport. Licitația a fost anulată!

Proiectul privind amenajarea unei parcări de tip park&ride în zona aeroportului, cu 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale și stație de bike sharing rămâne, deocamdată, un vis frumos. Licitația pentru ridicarea ansamblului a fost anulată.

Așa ar fi trebuit să arate viitorul park&ride-ul de la Aeroport. Sursă foto CJ Cluj Așa ar fi trebuit să arate viitorul park&ride-ul de la Aeroport. Sursă foto CJ Cluj

 

„Astăzi, din nefericire, a trebuit să semnez raportul procedurii de anulare pentru park and ride-ul de la aeroport. Vă dați seama? După un an de zile de muncă, de scoatere la licitație, de pregătire, după oferte depuse și analizate s-a ajuns la final că nu poți să adjudeci o licitație pentru că acel constructor este extrem de neserios. Evident că ai o frustrare, o supărare. Ce poți să faci altceva când vezi că unii constructori care participă la licitație pur și simplu nu prezintă acele elemente minimale să poți duce o licitație mai departe”, a spus primarul Emil Boc în ședința de Consiliu Local de marți.


Contractul în valoare de peste 52 de milioane de lei a fost neinteresant pentru constructori, după ce o singură asociere de firme a depus ofertă în cadrul licitației pentru realizarea unei facilități de tip park and ride pe un teren din apropierea Aeroportului Cluj. Este vorba despre firmele Deconstruct AG (lider), City Group și  MRC Culici 2016.

Deconstruct AG, liderul asocierii, este o firmă cu sediul la Cluj-Napoca, care a mai realizat lucrări publice, printre care amenajare străzii Tipografiei, pe tronsonul cuprins între str. David Ferenc și Frederic Joliot Curie, reabilitarea str. Kogălniceanu, Iuliu Maniu și străzi adiacente sau strada Lombului. De asemenea, a asigurat servicii de proiectare și studii de fezabilitate pentru zeci de obiective din județul Cluj, dar nu numai, se arată pe site-ul companiei.


Municipalitatea a scos la licitație în luna mai contractul pentru construirea unei facilități de tip park and ride lângă Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. Șoferii care ajung la Cluj-Napoca din alte localități își vor putea lăsa mașina în parking și să își continue deplasarea în oraș cu ajutorul mijloacelor de transport în comun. Contractul este estimat de primărie la 52.424.841 lei, criteriul de atribuire a lucrării fiind cel mai bun raport calitate – preț. Banii sunt prevăzuți din bugetul Primăriei.

Primarul Emil Boc a anunțat la începutul acestui an că printre prioritățile autorităților locale pe anul acesta se numără și construirea unui park and ride lângă Aeroportul din Cluj. Terenul pe care va fi amenajat viitorul park & ride da fost cedat de Consiliul Județean Cluj în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca.


Sistemul de park and ride se va realiza în baza protocolului de colaborare încheiat între Județul Cluj și Municipiul Cluj-Napoca pentru stimularea mobilității prin utilizarea mijloacelor de transport public.

Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu un total de 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta.


De asemenea, este prevăzută și amenajarea unui terminal tip autogară, care va cuprinde 

CITEȘTE ȘI:

Park and ride la viitorul aquapark din Grigorescu? Consilier USR: „Este foarte aproape de nodul 6 al Centurii metropolitane”

O singură ofertă pentru construirea park and ride-ului de la Aeroport

Terenul pentru viitorul Park and Ride de la Aeroport, cedat Primăriei de Consiliul Județean Cluj. Descurajarea folosirii mașinii, obiectivul autorităților

abonare newsletter