Administrație

Încep primele lucrări la Cluj Arena. 12.000 de euro pentru înlocuirea ușilor și a geamurilor

Lucrările de reparații la Cluj Arena încep cu uși și geamuri noi. 12.000 de euro va plăti Consiliul Județean pentru înlocuirea ușilor de la Tribuna II și demontarea geamurilor termopan de la Tribuna I.

Stadionul Cluj Arena. Sursă foto monitorulcj.ro Stadionul Cluj Arena. Sursă foto monitorulcj.ro

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spunea în urmă cu o zi că stadionul Cluj Arena va intra într-un amplu proces de renovare, inclusiv cu schimbarea gazonului.


După 11 ani de funcționare, gazonul de pe Cluj Arena ar putea fi schimbat pentru prima oară din bani publici. Potrivit lui Alin Tișe, noul teren de joc va fi unul hibrid, asemănător celor de pe arenele Camp Nou (Barcelona), Allianz Arena (München) sau San Siro (Milano). Această promisiune a mai fost făcută și în 2019!

Acum, Consiliul Județean anunță lucrări de reparații la tâmplăria din aluminiu a stadionului Cluj Arena.


Valoarea estimată totală fără TVA este de 57.550 lei, iar lucrările ar trebui finalizate până în 31 decembrie.

„Lucrarea care se va realiza este necesară din cauza uzurii în timp a tâmplăriei pentru a asigura condițiile necesare desfășurării activităților sportive ce au loc în incinta stadionului. Lucrările presupun revizia, reparația și înlocuirea elementelor defecte asigurând buna funcționare. Executantul lucrării va furniza și va monta 4 uși exterioare situate la Tribuna II a Cluj Arena, respectiv sticla/geamul termopan situat la etajul 4 de la Tribuna I a stadionului”, menționează instituția.


Potrivit caietului de sarcini, lucrările de reparații la tâmplăria din aluminiu a stadionului Cluj Arena cuprind: demontarea ușilor existente de la Tribuna II – 4 uși; procurare și montare 4 uși cu mecanism antipanică interior, cu vedere interioară și deschidere exterioară; demontare geam termopan la etajul 4 de la Tribuna I; procurare și montare geam termopan la etajul 4 de la Tribuna I; revizie tâmplărie din aluminiu Tribuna I și Tribuna II; înlocuire uși intrare Tribuna II 4 uși cu mecanism antipanică interior cu vedere interioară și deschidere exterioară; înlocuire geam termopan la etajul 4 de la Tribuna I

„După finalizarea lucrărilor, perimetrul șantierului trebuie eliberat și curățat de orice echipament, utilaj sau material utilizat pe perioada execuției lucrărilor. Contractantul se obligă să finalizeze lucrările în maxim 30 de zile, intervalele de timp disponibile efectuării lucrărilor este de luni până vineri între 8 și 17 și nu se vor efectua lucrări în zilele libere/sărbători religioase”, mai menționează Consiliul Județean.


Alin Tișe, președintele CJ Cluj, spune că s-a întâlnit cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, pe care l-a informat de planurile sale.

„Pot să vă spun că în anul următor gazonul va fi schimbat integral pentru prima dată de către Consiliul Județean. Timp de 10 ani, gazonul nu a fost schimbat din bani publici, el a fost schimbat numai de către cei de la Untold, de fiecare dată am cerut organizatorilor evenimentului să schimbe gazonul afectat. Niciodată nu a fost schimbat gaznonul din bani publici, ne așteaptă campionatul european de fotbal de anul viitor și atunci gazonul va fi nou, va fi un gazon hibrid, cum vor spune specialiștii. Dacă ne vor spune că pentru clima din Transilvania este bun hibrid sau e bun cel pe care l-au pus, l-au implementat alții pe celelalte stadioane din România. Noi am stabilit la nivel de strategie să îl înlocuim cu unul hibrid sau cu unul performant din iarbă. Va fi un gazon nou”, a spus președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, marți, la o emisiune radio.


„M-am întâlnit cu președintele Federației Române de Fotbal săptămâna trecută și am avut o discuție cu domnul Burleanu și i-am spus de planurile noastre de a face o renovare aproape totală a locului, a zonelor care se impun din stadion. A fost încântat. Vom da drumul la licitație anul acesta pentru gazon și partea de publicitate cu led de jur împrejurul stadionului. De asemenea, renovări, ajustări, reparații vor fi la nivelul cel mai înalt. Sper să fie găzduite meciurile în cele mai bune condiții. Burleanu e încântat că ne ocupăm de stadion, vă dau dreptate, gazonul nu a fost întotdeauna 100% pregătit. Dar nu cred că situația gazonului a oprit echipa națională. Această țară nu va avea performanțe până nu repunem pe picioare centrele de copii și juniori, până când statul nu va decide să investească bani în infrastructura de copii și juniori. Atâta timp cât nu avem o bază de selecție sănătoasă care să preia acești copii să-i ducă spre cluburile din Liga 1 la un alt nivel... “, a mai spus Tișe.

Promisiune din 2019

În 2019, Alin Tișe promitea o serie de investiții la stadionul Cluj Arena, printre care și un gazon hibrid. Până acum, planurile de modernizare a gazonului au rămas la stadiul de promisiuni.

CITEȘTE ȘI:

Gazonul de pe Cluj Arena nu a mai fost schimbat, din bani publici, de la inaugurare. Tișe promite un gazon hibrid. A mai spus asta și în 2019!

FRF așteaptă prezență mare pe Cluj Arena pentru naționala României. Reiterarea coșmarului de la baraj

Nicolae Dică s-a simțit trădat la FCSB! Ce s-a întâmplat pe Cluj Arena

Ultimele Stiri
abonare newsletter