Administrație

Gazonul de pe Cluj Arena nu a mai fost schimbat, din bani publici, de la inaugurare. Tișe promite un gazon hibrid. A mai spus asta și în 2019!

După 11 ani de funcționare, gazonul de pe Cluj Arena ar putea fi schimbat pentru prima oară din bani publici. Potrivit lui Alin Tișe, noul teren de joc va fi unul hibrid, asemănător celor de pe arenele Camp Nou (Barcelona), Allianz Arena (München) sau San Siro (Milano). Această promisiune a mai fost făcută și în 2019!

sursă foto Facebook Cluj Arena sursă foto Facebook Cluj Arena

 

După ce a pierdut meciul cu Slovenia de pe Cluj Arena, echipa națională a dat vina pe starea gazonului.


„Bine că nu au zis că au pierdut meciul din cauza temperaturii de afară. Suntem în luna noiembrie, un gazon în România, indifrent de ce stadion vorbim, va fi influențat de temperatura de afară. Nu va fi influențat de temperatura din Spania sau din Italia. Dacă afară avem temperatura pe care o vedeți și umezeală, gazonul va fi la fel în toată România, în funcție de climă. Dincolo de această chestiune, la nivelul cel mai serios, pot să vă spun că în anul următor gazonul va fi schimbat integral pentru prima dată de către Consiliul Județean. Timp de 10 ani, gazonul nu a fost schimbat din bani publici, el a fost schimbat numai de către cei de la Untold, de fiecare dată am cerut organizatorilor evenimentului să schimbe gazonul afectat. Niciodată nu a fost schimbat gaznonul din bani publici, ne așteaptă campionatul european de fotbal de anul viitor și atunci gazonul va fi nou, va fi un gazon hibrid, cum vor spune specialiștii. Dacă ne vor spune că pentru clima din Transilvania este bun hibrid sau e bun cel pe care l-au pus, l-au implementat alții pe celelalte stadioane din România. Noi am stabilit la nivel de strategie să îl înlocuim cu unul hibrid sau cu unul performant din iarbă. Va fi un gazon nou”, a spus președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, marți, la o emisiune radio.

Tișe spune că s-a întâlnit cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, pe care l-a informat de planurile sale.


„M-am întâlnit cu președintele Federației Române de Fotbal săptămâna trecută și am avut o discuție cu domnul Burleanu și i-am spus de planurile noastre de a face o renovare aproape totală a locului, a zonelor care se impun din stadion. A fost încântat. Vom da drumul la licitație anul acesta pentru gazon și partea de publicitate cu led de jur împrejurul stadionului. De asemenea, renovări, ajustări, reparații vor fi la nivelul cel mai înalt. Sper să fie găzduite meciurile în cele mai bune condiții. Burleanu e încântat că ne ocupăm de stadion, vă dau dreptate, gazonul nu a fost întotdeauna 100% pregătit. Dar nu cred că situația gazonului a oprit echipa națională. Această țară nu va avea performanțe până nu repunem pe picioare centrele de copii și juniori, până când statul nu va decide să investească bani în infrastructura de copii și juniori. Atâta timp cât nu avem o bază de selecție sănătoasă care să preia acești copii să-i ducă spre cluburile din Liga 1 la un alt nivel... “, a mai spus Tișe.

Promisiune din 2019

În 2019, Alin Tișe promitea o serie de investiții la stadionul Cluj Arena, printre care și un gazon hibrid. Până acum, planurile de modernizare a gazonului au rămas la stadiul de promisiuni.


Dacă investițiile vor prinde contur, deocamdată nefiind anunțate sume concrete, ci doar cifre estimative, între 500.000 și un milion de euro, Cluj Arena va deveni cel mai modern stadion din România, susținea la acea dată Tișe. Acesta compară chiar stadionul din Parcul Central cu marile arene din Europa, gazonul hibrid plănuit la Cluj-Napoca fiind specific doar unui grup select de stadioane, printre care Allianz Arena (Bayern München), Camp Nou (FC Barcelona) sau San Siro/Giuseppe Meazza (AC Milan/Inter Milano).

„Cu aceste investiții vom avea cel mai modern stadion din România, comparabil cu marile stadioane din Europa. Astăzi există doar câteva stadioane din Europa care au gazon hibrid. Specialiștii spun că, după un anumit timp, trebuie să schimbi gazonul, pentru că iarba nu mai produce atât de repede fotosinteză pentru regenerare, plus drenajul este afectat. Prin această investiție vom avea un stadion unic, printre puținele din Europa care vor avea gazon hibrid, adică iarbă naturală combinată cu iarbă sintetică. Este o tehnologie nouă care ajută la refacerea în regim de urgență a gazonului, uzura va fi nesemnificativă", spunea Tișe în 2019.


Cluj Arena a fost inaugurat în octombrie 2011, în locul fostului Stadion "Ion Moina", și a costat Consiliul Județean Cluj peste 45 milioane de euro. Are o capacitate de 30.596 locuri la competițiile sportive și 55.000 locuri la concerte.

CITEȘTE ȘI:

Eugen Neagoe vrea un gazon nou pe Cluj Arena. Ce le promite fanilor Universității?

Gazonul de pe Cluj Arena a fost înlocuit după festivalul Untold. FOTO

Comercianții de pe Aleea Stadionului vor fi relocați! Ce spune Alin Tișe despre noile chioșcuri din zona Cluj Arena. „Modernizăm zona"

Ultimele Stiri
abonare newsletter