Administrație

Comercianții de pe Aleea Stadionului vor fi relocați! Ce spune Alin Tișe despre noile chioșcuri din zona Cluj Arena. „Modernizăm zona"

Consiliul Județean Cluj va achiziționa mai multe căsuțe modulare destinate comerțului stradal, care vor fi amplasate în partea de nord-vest a esplanadei stadionului Cluj Arena, în zona în care, în perioada aceasta, își desfășoară activitatea piața volantă.

 

Valoarea contractului de furnizare este estimată la 355.000 de lei, suma fiind asigurată de Consiliul Județean, din bugetul alocat investițiilor. 


„Dorința noastră e să modernizam zona din jurul stadionului, care a devenit în timp o destinație de street food, și să-i dam o coerență vizuala și funcțională. Aceste module vor avea un design unitar și atractiv, ele urmând să înlocuiască actualele chioșcuri amplasate la intrarea de pe Aleea Stadionului. În acest fel ne dorim să diversificăm și mai mult oferta pusă la dispoziția celor care vin în zonă pentru a participa la evenimente sportive sau muzicale, respectiv pentru familiile cu copii care ajung în părculețul din vecinătatea stadionului”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

Cele 10 construcții modulare cu caracter provizoriu vor avea o suprafață de câte 10 mp și vor fi confecționate din materiale prietenoase cu natura, aspectul fiind unul contemporan, adecvat mediului natural al Parcului Central. Acestea vor beneficia de utilități pentru asigurarea de condiții sanitare adecvate, motiv pentru care se vor achiziționa și servicii de branșare la utilități.


Potrivit lui Tișe, „până la darea în funcțiune a noilor module, comercianții existenți în acest moment pe Aleea Stadionului vor fi relocați în zona Splaiului Independenței". În perioada următoare vor avea loc proceduri prin care se vor atribui aceste spații, într-un final clujenii și turiștii beneficiind de o diversificare a ofertei din zona de „street food”.

monitorulcj.ro a scris încă de ieri că nu mai puțin de 10 chioșcuri își vor face apariția în jurul stadionul Cluj Arena. Cele 10 chioșcuri vor fi amplasate în zona Tribunei II a Cluj Arena, iar Consiliul Județean caută firmă specializată care să efectueze lucrări de branșament și instalații electrice interioare pentru cele 10 containere destinate comerțului stradal la stadion.


Terenul este situat în proximitatea intersecției Splaiului Independenței cu strada George Coșbuc.

„Având în vedere că se vor monta pe terenul aflat în proprietatea Consiliului Județean Cluj 10 (zece) construcții cu caracter provizoriu pentru comerțul stradal (chioșcuri, containere) este necesară realizarea branșamentului electric și a instalației electrice interioare pentru acestea. Chioșcurile/containerele vor fi realizate fără fundații și vor fi montate direct pe sol, fără a perturba circulația publică pietonală din proximitate. Materialele principale propuse pentru construire vor fi metal, lemn și PVC, iar aspectul exterior va fi unul contemporan, adecvat cadrului natural al parcului. În vederea unei bune funcționări, construcțiile temporare vor fi racordate la utilitățile existente pe proprietatea Consiliului Județean aferente stadionului Cluj Arena, energie electrică și apă”, transmite Consiliul Județean Cluj.


Reamintim că în zona Parcului Central/parcul din zona Cluj Arena există deja „căsuțe” care vând de la kurtos kalacs, popcorn, înghețată, langoși la sucuri și dulciuri. Doar că, în perioada Untold, aceste „căsuțe” dispar în mod miraculos, spre nemulțumirea copiilor și a părinților.

CITEȘTE ȘI:

Stadionul Cluj Arena va fi împânzit de chioșcuri!

Zona Mihai Viteazu intră în secolul XXI! Toate chioșcurile de pe Argeș vor fi dărâmate, iar Canalul Morii - descoperit

Apar terase și chioșcuri pe străzile Emile Zola și Sextil Pușcariu. Vor fi scoase la licitație

Ultimele Stiri
abonare newsletter