Administrație

FOTO. Circulație FĂRĂ RESTRICȚII pe Autostrada A10 Sebeș-Turda! Lotul 2 a fost finalizat

Șoferii pot circula pe toate cele patru benzi ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, pe lotul 2, în zona alunecărilor de teren de la Oiejdea.

Circulație FĂRĂ RESTRICȚII pe Autostrada A10 Sebeș-Turda! FOTO: Cristian Pistol/ Facebook Circulație FĂRĂ RESTRICȚII pe Autostrada A10 Sebeș-Turda! FOTO: Cristian Pistol/ Facebook

 

De astăzi, mașinile pot circula pe toate cele patru benzi ale Autostrăzii Sebeș-Turda, inclusiv în zona Dealului Oiejdea, a anunțat Cristian Pistol, Directorul General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).


 

„Pe întreaga autostradă Sebeș-Turda (A10) se circulă de astăzi la regim de 4 benzi!


Am deschis traficul în regim de autostradă și pe cei 1,5 km din zona dealului Oiejdea.

Circulația pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda a fost deschisă anul trecut, în luna noiembrie 2021, dar restricționată pe o bandă pe sens în zona Dealului Oiejdea, din cauza unor alunecări de teren”, a scris Cristian Pistol pe Facebook.


Cel mai dificil lot din Autostrada Sebeş-Turda, porțiunea din lotul 2 afectată de alunecări de teren, de la Oiejdea, a fost dat în trafic astăzi pe toate cele patru benzi.

Traficul a fost restricționat în zonă pe o distanță de 1,5 kilometri la o bandă pe sens, ca urmare a alunecărilor de teren din zona localității Oiejdea. Anteprenorul de pe acest lot, Aktor, și-a asumat ca până în luna aprilie 2022 să finalizeze toate lucrările, însă nu a reușit să se țină de promisiune.


Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebes-Turda, în zona alunecării de teren de la Oiejdea, județul Alba, au fost montate înclinometre pentru a monitoriza stabilitatea dealului din apropiere. 

Lucrările la Autostrada Sebes – Turda (A 10) au început în 2014 și ar fi trebuit finalizate în 2016, conform planurilor inițiale. Cu o lungime de 70 de kilometri, A10 face legătura între Autostrăzile A1 și A3. Din 2018 se circulă pe 45,7 kilometri, pe loturile 3 și 4, între Aiud și Turda. În decembrie 2020, a fost deschis lotul 1, între Sebeș – Alba Iulia, iar in noiembrie 2021 – lotul 2, între Alba Iulia – Aiud.

CITEȘTE ȘI:

Legătura Clujului cu Autostrada Transilvania: exproprieri suplimentare pentru drumul expres Tureni -A3

Ultimele Stiri
abonare newsletter