Administrație

Primăria s-a sesizat: Primele măsuri pentru pietonii care traversează șantierul de pe Iuliu Maniu

Autoritățile au reacționat pentru asigurarea acceselor pietonale pe șantierul desfășurat în centrul Clujului, la intersecția străzilor Iuliu Maniu-Bolyai Janos, după ce monitorulcj.ro semnala recent dificultățile întâmpinate de pietoni pe acest traseu.

Șantier intersecție Bolyai Janos și Iuliu Maniu/ Foto: monitorulcj.ro Șantier intersecție Bolyai Janos și Iuliu Maniu/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


Se împlinesc trei luni de la deschiderea șantierului pentru modernizarea străzilor Iuliu Maniu și Bolyai Janos, străzi ce fac legătura cu Bdul Eroilor-Piața Unirii și B-dul 21 Decembrie 1989, până în Piața Avram Iancu. 

 


Monitorulcj.ro semnala recent starea deplorabilă a șantierului, context în care pietonii își fac loc cu greu și se înghesuie printre mormanele de pietriș, utilaje și mașini parcate. 

Șantier intersecția străzilor Bolyai Janos și Iuliu Maniu - Foto: monitorulcj.ro

Autoritățile au cerut asigurarea culoarelor pietonale

 


Primăria Cluj-Napoca a reacționat la solicitarea monitorulcj.ro

„Raportat la faptul că strada Bolyai Janos este intens circulată pietonal, pe amplasament existând multe unităti comerciale, s-a impus executantului lucrărilor asigurarea accesului pietonal pentru fiecare imobil în parte”, au transmis reprezentanții Primăriei. 


Astfel, în urma solicitării înregistrate, administrația locală a cerut executantului lucrărilor asigurarea unor accese pietonale corespunzătoare, pentru creșterea gradului de siguranță a pietonilor.

„În momentul în care s-a constatat că unele accese la imobile prezintă un potențial pericol de accidentare, s-a solicitat executantului intervenția în regim de urgență pentru amenajarea acceselor pietonale în vederea sporirii siguranței pietonilor”, au explicat reprezentanții Primăriei. 


În august 2022, autoritățile anunțau deschiderea șantierului pentru lucrările de modernizare a străzilor Bolyai Janos și Iuliu Maniu, parte a proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”.

Lucrările sunt executate de către SC Astor Com SRL în colaborare cu RADP Cluj-Napoca.

Valoarea lucrărilor de Amenajare urbană strada Iuliu Maniu, din cadrul proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”, este de 5.430.000 lei, fără TVA.

Valoarea lucrărilor de Amenajare urbană strada Bolyai Janos, din cadrul proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente este de 1.300.000l lei, fără TVA.

Termenul de finalizare (actual) al lucrarilor de modernizare pe străzile Iuliu Maniu și Bolyai Janos este februarie 2023.

CITEȘTE ȘI:

Traseu de coșmar pentru pietonii care traversează șantierul de pe Iuliu Maniu

Ultimele Stiri
abonare newsletter