Actualitate

Traseu de coșmar pentru pietonii care traversează șantierul de pe Iuliu Maniu

Șantierul desfășurat în centrul Clujului, la intersecția străzilor Bolyai Janos și Iuliu Maniu, reprezintă un test pentru pietoni.

Șantier intersecție Bolyai Janos și Iuliu Maniu/ Foto: monitorulcj.ro Șantier intersecție Bolyai Janos și Iuliu Maniu/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


Trei luni de șantier: Pe unde trec pietonii?

 

Se împlinesc trei luni de la deschiderea șantierului pentru modernizarea străzilor Iuliu Maniu și Bolyai Janos, străzi ce fac legătura cu Bdul Eroilor-Piața Unirii și B-dul 21 Decembrie 1989, până în Piața Avram Iancu. 


Lucrările sunt parte a proiectului mai amplu de modernizare a străzii Mihail Kogălniceanu și a zonei adiacente. 

În august 2022, Primăria anunța că, începând cu data de 10 ale ultimei luni de vară, vor fi demarate lucrările de modernizare pe străzile Bolyai Janos și Iuliu Maniu, în cadrul proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”.


În acest context, autoritățile semnalau restricționarea circulației pe cele două străzi - Bolyai Janos și Iuliu Maniu, cu acces doar pentru riverani. 

Un proiect dificil și un șantier complicat

Potrivit anunțului de deschidere a șantierului, lansat de autoritățile clujene, „circulația pietonilor se va realiza pe culoare pietonale delimitate și asigurate de către firma executantă”, se arată pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca


Lucrările sunt executate de către SC Astor Com SRL în colaborare cu RADP Cluj-Napoca.

Însă, la o distanță de trei luni de lucrări, șantierul reprezintă o probă ce poate fi trecută cu greu de pietoni.


Trei luni de șantier - intersecția străzilor Bolyai Janos și Iuliu Maniu - Foto: monitorulcj.ro

 

În așteptarea unor străzi moderne, pietonii își fac curaj și se înghesuie printre mormanele de pietriș, utilaje și mașini parcate. 

 

Trei luni de șantier - intersecția străzilor Bolyai Janos și Iuliu Maniu - Foto: monitorulcj.ro

 

Iar așa-numitul „culoar” care le este dedicat pietonilor reprezintă mai degrabă o „cursă”, direct în măruntaiele unui șantier ce a cuprins două străzi cu profil istoric din centrul municipiului Cluj-Napoca. 

Monitorulcj.ro a solicitat Primăriei detalii privind durata șantierului, precum și asupra condițiilor de desfășurare a culoarului pentru pietoni din această zonă.

Trei luni de șantier - intersecția străzilor Bolyai Janos și Iuliu Maniu - Foto: monitorulcj.ro

CITEȘTE ȘI:

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație pe străzile Iuliu Maniu și Bolyai Janos din Cluj

Încep lucrările pe strada Mihail Kogălniceanu! Parcarea mașinilor va fi interzisă

Ultimele Stiri
abonare newsletter