Administrație

Se majorează tarifele de parcare la Aeroport? GOTO Parking, o nouă încercare

De câte încercări e nevoie pentru a majora tarifele de parcare de la Aeroport? De luni bune, GOTO Parking încearcă să obțină majorarea tarifelor practicate în parcarea de la Aeroport, fără succes.

sursă foto Facebook GOTO Parking sursă foto Facebook GOTO Parking

 

GOTO Parking, firma care administrează partea estică a parcării auto de la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, a cerut Consiliului Județean, în calitate de proprietar al spațiului, majorarea tarifelor la parcare.


GOTO Parking a încercat să obțină majorarea tarifelor practicate în parcarea de la Aeroport încă din aprilie, dar consilierii județeni au tot amânat să ia o decizie și au amânat proiectul de hotărâre pe luna iunie. Atunci, aceeași poveste. Acum, la ședința din septembrie, proiectul de hotărâre revine pe masa consilierilor județeni.

Potrivit cererii, motivul solicitării de actualizare a tarifelor îl constituie faptul că acestea au rămas neschimbate din noiembrie 2020, iar „în acest interval a existat o creștere constantă a prețurilor de consum”. Totodată, firma GOTO arată că „a existat o evoluție crescătoare a costurilor înregistrate de către societate, precum și necesitatea realizării de investiții”. 


„Proiectul de hotărâre a fost promovat în ședința ordinară a Consiliului Județean Cluj din data de 27 aprilie 2022. Dezbaterea proiectului de hotărâre a fost amânată pentru următoarea ședință, dată până la care s-a solicitat comunicarea motivelor si calculatiilor care au stat la baza deciziei de actualizare a tarifelor, acestea urmând a fi analizate de către comisiile de specialitate ale Consiliului Județean Cluj anterior ședinței ordinare. În august, concesionarul a revenit la solicitarea de a se introduce pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Cluj proiectul de hotărâre”, transmite forul județean.

Dacă proiectul va trece și vor intra în vigoare noile tarife, automat va crește și nivelul veniturilor GOTO parking, care, potrivit propriilor declarații îi va permite „realizarea investițiilor propuse și creșterea gradului de satisfacție al clienților”. Reamintim că prin contractul de concesiue, GOTO Parking ar trebui să extindă parcarea auto existentă, să construiască un nou parking auto etajat, dar și un hotel de 4 stele  în perimetrul Aeroportului Cluj-Napoca.


Sindicatul Aeroportului acuză o fraudă prin majorarea tarifelor

În legătură cu eventuala majorare a tarifelor, sindicaliștii din Aeroportul Cluj au trimis o scrisoare deschisă conducerii Consiliului Județean Cluj și mai multor reprezentanți ai statului prin care le solicită intervenția pentru a opri „o nouă pagubă în dauna Consiliului Județean Cluj”. „Acest contract încheiat de către Consiliul Județean Cluj și firma Goto Parking, reprezintă una dintre cele mai mari fraude din România”, au spus sindicaliștii, într-un comunicat transmis presei.


Cum s-ar putea modifica tarifele?

Astfel, s-a cerut majorarea tarifelor după cum urmează:

0 min – 5 min: rămâne gratuit;
5 min – 10 min: 1 leu;
10 min  – 30 min: 8 lei, față de 6 lei în prezent;
30 min  – 60 min: 11 lei, față de 9 lei în prezent;
60 min – 120 min: 23 lei, față de 18 lei în prezent;
120 min – 300 min: 42 lei, față de 33 de lei în prezent;
300 min – 24 ore: 72 lei, față de 57 de lei în prezent;
24 ore – 2 zile: 152 lei, față de 121 de lei în prezent;
2 zile – 7 zile: 265 lei, față de 210 lei în prezent;
7 zile – 8 zile: 336 lei, față de 276 lei în prezent;
8 zile – 15 zile: 513 lei, față de 407 lei în prezent.

CITEȘTE ȘI:

Aeroportul Cluj primește 8 milioane de lei pentru a spori condițiile de siguranță

Rușinos! Coșuri de gunoi pline și mizerie de nedescris în parcarea Aeroportului Cluj. Poziția firmei GOTO Parking

Aeroportul cere REZILIEREA contractului cu GOTO Parking și preluarea parcării în administrare

abonare newsletter