Actualitate

Aeroportul cere REZILIEREA contractului cu GOTO Parking și preluarea parcării în administrare

Conducerea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a solicitat Consiliului Județean rezilierea contractului cu firma GOTO Parking, care administrează parcarea aerogării, în urma incidentelor din 9 aprilie.

Aeroportul Cluj cere Consiliului Județean REZILIEREA contractului cu GOTO Parking și preluarea parcării în administrare Aeroportul Cluj cere Consiliului Județean REZILIEREA contractului cu GOTO Parking și preluarea parcării în administrare

Aeroportul Cluj a solicitat Consiliului Județean rezilierea contractului cu GOTO Parking, ca urmare a proastei gestionări a situației din 9 aprilie 2020, când peste 2.000 de persoane s-au înghesuit în parcarea aeroportului pentru a zbura spre Germania. Directorul David Ciceo susține că Aeroportul are capacitatea să administreze parcarea, cu asigurarea tuturor condițiilor impuse, lucru care ar aduce avantaje atât regiei, cât și forului administrativ județean.

„Având în vedere nerespectarea condițiilor de către firma care administrează parcarea, este vorba de GOTO Parking, ceea ce a dus la acest incident, Aeroportul Cluj a solicitat Consiliului Județean rezilierea acestui contract pe motive de forță majoră. Considerăm că dacă aeroportul ar administra această parcare auto, am putea să impuneM toate condițiile și standardele necesare. În luna aprilie, firma nu a respectat ordonanțele militare nici în ce privește dezinfecția, nici în ce privește reparațiile parcării sau distanțarea socială”, a declarat directorul AIAIC.


David Ciceo arată că, dacă parcarea ar fi administrată de Aeroport, jumătate din profit ar merge în bugetul județului, suma fiind considerabil mai mare decât cea primită de Consiliul Județean în momentul de față.

„Considerăm că am putea să administrăm mult mai bine, și din punct de vedere al respectării ordonanțelor militare, s-ar crea locuri de muncă și ar fi foarte avantajos financiar pentru Consiliul Județean Cluj și pentru Aeroport. Vreau să vă dau un exemplu, pe anul 2016. Profitul firmei care administrează parcarea a fost de aproximativ un milion de euro, au plătit Consiliului Județean 66 de miii de euro. Dacă Aeroportul Cluj ar fi adminitrator, 50% dăm Consiliului Județean, care ar fi primit 500 de mii de euro, iar restul ar fi rămas la Aeroport, pentru dezvoltare. În loc să primească 500 de mii de euro în 2016, au primit doar 66 de mii de euro”, a adăugat Ciceo.


Sute de oameni, înghesuiți în parcarea Aeroportului Cluj

Sute de oameni au fost surprinși în data de 9 aprilie îngrămădiți la intrarea în Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, fără să respecte distanțarea socială.

În timp ce în incinta aerogării s-au luat toate măsurile de precauție pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în parcarea administrată de societatea GoTo Parking nu a fost urmat modelul. Directorul Aeroportului, David Ciceo a declarat că a cerut Consiliului Județean Cluj să igienieze și să dezinfecteze parcarea, lucru care nu s-a materializat.


GOTO Parking: „Oamenii respectivi nu erau utilizatori ai parcării”

GOTO Parking, firma privată căreia Consiliul Județean Cluj i-a concesionat parcarea Aeroportul Cluj, a transmis, printr-o precizare privind evenimentele, că muncitorii nu erau utilizatori ai parcării, ci pasageri care nu au fost lăsați în incinta aerogării.

Ei susțin că nu au fost informați în prealabil cu privire la zborurile din 9 aprilie, cu toate că firma a solicitat conduceri Aeroportului Cluj informații despre zboruri viitoare. Reprezentanții firmei susțin că prima informare cu privire la situație a fost transmisă de Aeroport abia joi, 9 aprilie, la ora 12, când la fața locului erau prezente deja autoritățile.


CITEȘTE ȘI

Sute de oameni, ÎNGHESUIȚI UNUL ÎN ALTUL la Aeroportul Cluj, în plină epidemie de coronavirus. De ce nu s-au respectat regulile de DISTANȚARE SOCIALĂ?

 


Tișe pune bețe în roate Aeroportului, în plină criză COVID-19. Cum încearcă să blocheze amânarea plății ratelor pentru regie

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter