Administrație

Stadionul Cluj Arena va fi împânzit de chioșcuri!

Nu mai puțin de 10 chioșcuri își vor face apariția în jurul stadionul Cluj Arena, alăturându-se astfel celorlalte „căsuțe” de comerț stradal din zonă.

sursă foto Facebook Municipiul Cluj-Napoca sursă foto Facebook Municipiul Cluj-Napoca

 

Cele 10 chioșcuri vor fi amplasate în zona Tribunei II a Cluj Arena, iar Consiliul Județean caută firmă specializată care să efectueze lucrări de branșament și instalații electrice interioare pentru cele 10 containere destinate comerțului stradal la stadion.


Potrivit forului județean, valoarea totală estimată a contractului este de 145.000 lei fără TVA.

Obiectul contractului cuprinde: achiziționarea tuturor materialelor și produselor necesare, orice activitate sau lucrare provizorie pentru pregătirea șantierului, transportul la șantier a oricăror materiale, utilaje și echipamente de lucru, consumabile necesare pentru execuția lucrărilor, graficele de realizare a investiției publice. Garanția pentru execuția lucrărilor este de minim 2 ani.


Terenul este situat în proximitatea intersecției Splaiului Independenței cu strada George Coșbuc.

„Având în vedere că se vor monta pe terenul aflat în proprietatea Consiliului Județean Cluj 10 (zece) construcții cu caracter provizoriu pentru comerțul stradal (chioșcuri, containere) este necesară realizarea branșamentului electric și a instalației electrice interioare pentru acestea. Chioșcurile/containerele vor fi realizate fără fundații și vor fi montate direct pe sol, fără a perturba circulația publică pietonală din proximitate. Materialele principale propuse pentru construire vor fi metal, lemn și PVC, iar aspectul exterior va fi unul contemporan, adecvat cadrului natural al parcului. În vederea unei bune funcționări, construcțiile temporare vor fi racordate la utilitățile existente pe proprietatea Consiliului Județean aferente stadionului Cluj Arena, energie electrică și apă”, transmite Consiliul Județean Cluj.


Potrivit caietului de sarcini, se vor realiza următoarele lucrări pentru branșamentul electric și instalațiile electrice interioare: săpătură, umplutură, aducerea terenului la starea inițială, procurare și montaj cablu branșament electric trifazat, realizarea de lucrări pentru alimentare tablou distribuție, verificarea instalației alimentare cu energie electrică etc.

„Având în vedere faptul că lucrările se vor realiza într-o zonă pietonală, ușor accesibilă pietonilor, se va realiza împrejmuirea zonei, delimitând și semalizând corespunzător suprafața afectată de lucrări pentru a evita posibilele accidente, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte”, se arată în documentele instituției.


Reamintim că în zona Parcului Central/parcul din zona Cluj Arena există deja „căsuțe” care vând de la kurtos kalacs, popcorn, înghețată, langoși la sucuri și dulciuri. Doar că, în perioada Untold, aceste „căsuțe” dispar în mod miraculos, spre nemulțumirea copiilor și a părinților.

CITEȘTE ȘI:

Zeci de tone de fructe cu pesticide, depistate în România! Cum încearcă comercianții să vândă marfa toxică

Panică la Cluj Arena. Comercianții din zonă, la un pas de dezastru

Mall-urile, la mare căutare în pandemie. Un nou centru comercial va fi construit la Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter