Administrație

Emil Boc, în vizită la noua Bază Sportivă „La Terenuri”: „Mult a fost, puțin mai este” VIDEO

Primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vizitat vineri, 15 iulie, noua Bază Sportivă „La Terenuri” din cartierul Mănăștur.

Primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vizitat vineri, 15 iulie, noua Bază Sportivă „La Terenuri” din cartierul Mănăștur/ Foto: Facebook - Emil Boc Primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vizitat vineri, 15 iulie, noua Bază Sportivă „La Terenuri” din cartierul Mănăștur/ Foto: Facebook - Emil Boc

 

Baza Sportivă „La Terenuri” a fost finalizată în data de 1 iulie 2022. Potrivit edilului, vineri, 15 iulie, s-a încheiat procesul verbal de recepție.


 

„Astăzi (15 iulie-n.red.) s-a încheiat teoretic procesul verbal de recepție, cu unele modificări și mici reparații care trebuie făcute la câțiva copaci care sunt uscați și o porțiune mică de gazon, dar în ansamblu Baza Sportivă La Terenuri este optimă și luni va fi depus dosarul la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a se obține ultimul aviz pentru funcționarea în integralitate”, a declarat Emil Boc.


 

Primarul Emil Boc a mai declarat că investițiile în sport sunt pe departe cele mai importante.


 „Mult a fost, puțin mai este până când întreaga bază sportivă va fi dată în folosință (…) Trebuie să ne bucurăm împreună de sport și sănătate și faceți investiție în sport că este cea mai ieftină investiție din lume și cea mai performantă pentru că ne asigură sănătate pe termen scurt, mediu și lung”, a adăugat Emil Boc.

Ce facilități are baza sportivă?

Investiția are ca obiect crearea unei zone de agrement cu facilități moderne pe o suprafață de peste 4,2 hectare, iar proiectul cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber: tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă.


De asemenea, sunt incluse terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. Pentru activități indoor, baza sportivă prevede o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.

Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați, iar investiția cuprinde crearea de parcări auto și facilități pentru biciclete: stație pentru bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. Căile de acces vor fi modernizate și se vor crea două pasaje de trecere peste pârâul Calvaria.


Cu toate întârzierile „la activ” și problemele care au apărut pe durata lucrărilor, după finalizarea acestui obiectiv, clujenii și nu numai, vor avea oportunitatea să se relaxeze sau să practice activități sportive într-o nouă facilitate ultramodernă, cu acces gratuit, pe modelul celei existente deja în cartierul Gheorgheni.

Valoarea contractului se ridică la 26,5 milioane de lei fără TVA, din care servicii de proiectare: 501.360 lei fără TV, servicii de asistență tehnică: 90.680 lei fără TVA,  valoarea lucrărilor de execuție: 25.989.576,15 lei fără TVA.

 

CITEȘTE ȘI:

Când se deschide baza sportivă „La terenuri”? Emil Boc: „ În luna iulie, la un moment dat”

Baza sportivă „La Terenuri” a fost finalizată! Urmează recepția lucrărilor. VIDEO

Lucrări „de mântuială” în baza sportivă La Terenuri? Irigarea incorectă și canicula au uscat deja gazonul

Ultimele Stiri
abonare newsletter