Monitorul Cartierelor

Lucrări „de mântuială” în baza sportivă La Terenuri? Irigarea incorectă și canicula au uscat deja gazonul

Canicula din ultimele zile și irigarea incorectă au „venit de hac” gazonului din noua bază sportivă din Mănăștur.

Canicula din ultimele zile și irigarea incorectă au „venit de hac” gazonului din noua bază sportivă din Mănăștur. FOTO: Captură ecran Canicula din ultimele zile și irigarea incorectă au „venit de hac” gazonului din noua bază sportivă din Mănăștur. FOTO: Captură ecran

 

 


Gazonul din noua bază sportivă La Terenuri s-a uscat deja, deși lucrările nici nu au fost finalizate încă. Temperaturile ridicate și irigarea necorespunzătoare ar fi de vină.

 


O clujeancă a semnalat pe grupul de Facebook Clujul Civic că iarba este irigată la orele prânzului, când sunt atinse temperaturile cele mai ridicate din cursul zilei, iar instalația de irigare cu jet unic acoperă o suprafață limitată, în loc să asigure irigarea pe toată suprafața gazonului. Mai mult, jetul ajunge să ude o bună parte din alei, risipind apa.

„Gazonul de la noul parc La Terenuri se usucă deja! Și nu e de mirare, din moment ce e udat la ora 13:30, în plină caniculă... Și, chiar dacă ar fi udat la orele dimineții, la ce fel este distribuită apa (jet unic, care udă doar lungimea cercului pe care îl formează, în loc de pulverizare uniformă care să acopere întreaga arie a cercului) tot s-ar usca...”, semnalează clujeanca pe rețelele de socializare.


 

Monitorul de Cluj a solicitat biroului de presă al Primăriei Cluj-Napoca un punct de vedere cu privire la cele semnalate în prezentul articol. Iată poziția oficială a municipalității: 


„Lucrările la Baza Sportivă La Terenuri se află momentan în faza de execuție. În perioada următoare, când va începe procesul de recepție pentru obiectivul de investiții, Primăria Cluj-Napoca va solicita remedierea eventualelor neconformități constatate”.

Potrivit ultimelor date disponibile, baza sportivă ar urma să fie complet finalizată la finalul lunii iunie, acesta fiind termenul avansat de constructor autorității publice locale.


„Finalul lunii iunie rămâne termenul la care lucrările la baza sportivă vor fi în totalitate finalizate, acesta fiind și termenul avansat de constructor. Momentan se lucrează la montarea gazonului, la căile de acces și alte finisaje. Sperăm că termenul va fi respectat și la finalul lunii iunie lucrările să fie realizate”, declara viceprimarul Dan Tarcea, la începutul lunii trecute, pentru monitorulcj.ro.

La finalul lunii aprilie, lucrările erau 90% realizate, conform lui Dan Tarcea.

Întârziere de mai multe luni la baza sportivă

Lucrările trebuiau terminate încă din septembrie 2021, iar în luna noiembrie a aceluiași an, primarul Emil Boc declara că nu exclude varianta rezilierii contractului cu asocierea de firme care lucrează la baza sportivă La Terenuri, dacă aceștia nu recuperează din întârzieri până la începutul anului aflat în curs.

Durata lucrărilor prevăzută în contract era de 16 luni și a fost prelungită de două ori cu acordul părților. Lucrările au început să avanseze într-un ritm normal de abia la începutul acestui an.

Ce facilități are baza sportivă?

Investiția are ca obiect crearea unei zone de agrement cu facilități moderne pe o suprafață de peste 4,2 hectare, iar proiectul cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber: tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă.

De asemenea, vor fi create terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. Pentru activități indoor, baza sportivă prevede o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.

Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați, iar investiția cuprinde crearea de parcări auto și facilități pentru biciclete: stație pentru bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. Căile de acces vor fi modernizate și se vor crea două pasaje de trecere peste pârâul Calvaria.

Contractor general al lucrărilor este Asocierea SC RO - Verde Landscaping SRL - SC Opentrans SRL - SC Electrogroup SA - SC Cris Garden SRL - SC Prospect Dill SRL. Valoarea contractului se ridică la 26,5 milioane de lei fără TVA, din care servicii de proiectare: 501.360 lei fără TV, servicii de asistență tehnică: 90.680 lei fără TVA, valoarea lucrărilor de execuție: 25.989.576,15 lei fără TVA.

Cu toate întârzierile „la activ” și problemele care au apărut pe durata lucrărilor, după finalizarea acestui obiectiv de investiții, clujenii și nu numai vor avea oportunitatea să se relaxeze sau să practice activități sportive într-o nouă facilitate ultramodernă, cu acces gratuit, pe modelul celei existente deja în cartierul Gheorgheni.

CITEȘTE ȘI:

Când se deschide baza sportivă „La terenuri”? Emil Boc: „ În luna iulie, la un moment dat”

Baza sportivă „La Terenuri”, pe ultima sută de metri. Care e stadiul lucrărilor? VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter