Administrație

Când se deschide baza sportivă „La terenuri”? Emil Boc: „ În luna iulie, la un moment dat”

Baza sportivă La Terenuri trebuia sa se deschidă, potrivit panoului de santier, în 22 iunie 2021.

 

După întârzierile evidente la baza sportivă, mănășturenii cer explicații pentru întârzierile de la baza sportivă „La Terenuri”. Primarul Emil Boc spune că lucrările sunt finalizate în proporție de 98%.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Activistul de mediu Adrian Dohotaru i-a cerut primarului „să iasă public si să ne spună dacă baza se deschide la finalul acestei săptămân când începe vacanța de vară”.

„Anul ăsta a ratat mai multe borne, vacanța de Paște, 1 Mai, 1 Iunie... Primarul Emil Boc ar trebui să iasă public și să ne spună dacă baza se deschide la finalul săptămânii ăsteia când incepe vacanța de vară! Se pare că și amenințarea cu lista rusinii pentru firmele de construcții sunt praf în ochi pentru că nu s-au anuntat niciodată amenzile, iar firmele participă în continuare la alte proiecte din bani publici. Dacă nu e gata baza, propun să se împrejmuiască zonele unde mai trebuie intervenit și să se deschidă baza. Nu de alta, dar mănășturenii nu mai au răbdare și asist la incidente în care oamenii intră în bază, nerespectând interdicția paznicilor”, susține Dohotaru.


În ședința de Consiliu Local de marți, Emil Boc a susținut că lucrările sunt aproape gata și există mai multe etape de parcurs până când terenurile vor fi date în folosință.

„Avem o oază de verdeață care este pe cale a parcurge ultimele etape înainte de a fi dată în folosință, Baza Sportivă «La Terenuri», atât de dorită pentru Mănăștur. 98% e stadiul lucrărilor, conform graficului și contractului existent, până în 30 iunie trebuie finalizate lucrările, toate detaliile, după care, procedural, urmează perioada de recepție, care sperăm să fie foarte scurtă, având în vedere faptul că dorim să o dăm cât mai repede în folosință pentru clujeni și, mai ales, pentru elevi, că urmează vacanța de vară. Până acum constructorul, la ora la care vorbim, este în graficul de finalizare a lucrărilor, vom vedea la recepție, la momentul acela, dacă nuanțele care sunt de completat sunt de amploare sau de mai mică amploare, după datele pe care le avem ele pot fi remediate în timp scurt, astfel încât începând cu luna iulie, la un moment dat, după finalizarea procesului de recepție, să putem efectiv să o dăm în folosință”, a spus primarul.


Potrivit lui Boc, la 1 iulie va începe procesul de recepție.

„Deci, asta este vestea bună pe care v-o putem anunța, că suntem în grafic, în 30 iunie vom începe. 1 iulie, teoretic, vom începe procesul de recepție, imediat după aceea vom avea probabil și o ședință de Consiliu Local pentru a prelua Baza Sportivă pentru a o da în administrare la baza sportivă care o administrează și pe cea din Gheorgheni și să se intre în procedura respectivă. Astăzi avem și organigrama aprobată, de a scoate la concurs câteva posturi pentru a putea suplini schema de personal ca să putem asigura funcționarea și a Bazei Sportive din Mănăștur și ca totul să funcționeze normal”, a mai spus Boc.


Ce facilități va avea baza sportivă?

Investiția are ca obiect crearea unei zone de agrement cu facilități moderne pe o suprafață de peste 4,2 hectare, iar proiectul cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber: tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă.

De asemenea, vor fi create terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. Pentru activități indoor, baza sportivă prevede o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.


Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați, iar investiția cuprinde crearea de parcări auto și facilități pentru biciclete: stație pentru bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. Căile de acces vor fi modernizate și se vor crea două pasaje de trecere peste pârâul Calvaria.

Contractor general al lucrărilor este Asocierea SC RO-Verde Landscaping SRL –SC Opentrans SRL - SC Electrogroup SA - SC Cris Garden SRL - SC Prospect Dill SRL. Valoarea contractului se ridică la 26,5 milioane de lei fără TVA, din care servicii de proiectare: 501.360 lei fără TV, servicii de asistență tehnică: 90.680 lei fără TVA,  valoarea lucrărilor de execuție: 25.989.576,15 lei fără TVA.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Scandal pe șantierul de „La Terenuri”. Un clujean și câinele său, agresați de muncitori. Firma de construcție se apară: „E șantier, nu avea ce să caute”. VIDEO

Baza sportivă „La Terenuri” ar putea fi gata până la sfârșitul lunii iunie

Cum arată baza sportivă „La Terenuri”, realizată în proporție de 88%. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter