Actualitate

UE va revizui recomandarea de a purta masca de protecție în aeroporturi și avioane: „Pasagerii ar trebui să respecte solicitările liniei aeriene”

Uniunea Europeană a anunţat că va relaxa măsurile anti-COVID-19 pentru călătorii aerieni, urmând să renunţe la recomandarea de a se purta măştile de protecție pe aeroporturi şi în avioane.

Relaxarea vine ca urmare a faptului că efectele pandemiei continuă să se facă tot mai puţin simţite/ FOTO: pixabay.com

 

Uniunea Europeană a anunţat că va relaxa măsurile anti-COVID pentru călătorii aerieni, renunţând la recomandarea de a se purta măşti pe aeroporturi şi în avioane de luni, 16 mai, relatează agenţia germană de ştiri dpa, citând un comunicat comun al Agenţiei Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) şi al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).


 

Pentru pasageri şi membri ai echipajelor decizia reprezintă un pas mare spre normalizarea călătoriilor aeriene, a declarat directorul EASA, Patrick Ky.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


„Pasagerii ar trebui să continue să respecte solicitările liniei aeriene şi, unde măsurile preventive sunt opţionale, să ia decizii responsabile şi să respecte alegerea celorlalţi pasageri. În special, un pasager care tuşeşte şi strănută ar trebui să ia puternic în considerare să poarte o mască, pentru liniştirea celor aşezaţi în apropiere”, a mai precizat Patrick Ky.


În acelaşi timp, cele două autorităţi susţin că purtarea măştii rămâne una dintre cele mai bune metode de a preveni transmisia coronavirusului. 

De asemenea, se precizează în comunicatul al EASA şi ECDC, deşi revizuirea recomandării de a nu mai purta măşti în avioane este valabilă de luni, 16 mai, regulile privind purtarea măştii vor continua să varieze de la o linie aeriană la alta dincolo de această dată.


De exemplu, zborurile spre o destinaţie unde măştile sunt încă impuse în transportul public ar trebui să continue să încurajeze purtarea măştilor, în conformitate cu recomandările.

Relaxarea vine ca urmare a faptului că efectele pandemiei continuă să se facă tot mai puţin simţite, în special datorită ratelor mari de vaccinare şi a ridicării restricţiilor într-un număr tot mai mare de state europene.


 

CITEȘTE ȘI:

Israelul renunță la testarea obligatorie COVID-19 pentru călătorii care sosesc pe aeroportul din Tel Aviv

abonare newsletter