Externe

Israelul renunță la testarea obligatorie COVID-19 pentru călătorii care sosesc pe aeroportul din Tel Aviv

Israelul a anunţat că va renunţa la testarea obligatorie COVID-19 a călătorilor care sosesc pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Totuși, cetățenii străini trebuie să prezinte în continuare un test negativ la îmbarcarea spre Israel.

Cetățenii străini trebuie să prezinte în continuare un test negativ la îmbarcarea spre Israel/ FOTO: pixabay Cetățenii străini trebuie să prezinte în continuare un test negativ la îmbarcarea spre Israel/ FOTO: pixabay

 

Israelul a anunţat, duminică, 8 mai, că va renunţa la testarea obligatorie COVID-19 a călătorilor care sosesc pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, dar cetăţenii străini vor fi în continuare nevoiţi să prezinte un rezultat negativ înainte de a se îmbarca într-o cursă către această ţară.


 

Ministerul Sănătăţii a precizat că testarea pe Ben Gurion nu va mai fi solicitată din 20 mai. A menţionat, ca argument pentru luarea acestei decizii a fost scădere în numărul zilnic de infectări, de la peste 6.000 la mai puţin de 2.000 în ultima lună.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Începând de marţi, străinii pot opta pentru realizarea unui test rapid antigen într-un interval de 24 de ore înainte de plecarea spre Israel şi nu a unui test PCR cu 72 de ore înainte de călătorie, aşa cum se cere în prezent, a precizat ministerul într-un comunicat.

La Ben Gurion, toţi pasagerii care sosesc, israelieni sau străini, sunt în prezent direcţionaţi către centre de testare PCR situate în colţul terminalului principal rezervat în mod normal pentru procedura de check-in.


Potrivit regulilor în vigoare, cetăţenii care sosesc trebuie să se autoizoleze pentru cel puţin 24 de ore sau până când primesc rezultatul negativ al unui test PCR, de obicei într-un interval de 12 ore.

Guvernul israelian a fost ţinta presiunilor publice pentru a renunţa la testările pe aeroport, ceea ce a dus la costuri de călătorie pentru pasageri şi la spaţii de check-in limitate, care au determinat formarea cozilor. 


 

CITEȘTE ȘI:

Liber la vacanță în Grecia pentru turiștii români, fără certificat verde! Purtarea măștii în interior, eliminată din iunie

Restricții relaxate la intrare în Anglia! Guvernul elimină testarea obligatorie înainte de intrarea în țară

Ultimele Stiri
abonare newsletter