Actualitate

Clujul rămâne în topul județelor după numărul persoanelor care s-au autorecenzat. VEZI situația pe județ

În data de 14 martie a început recensământul populației în România. La aproape o lună de la începutul recensământului, județul Cluj ocupă locul trei la nivel național la cele mai multe persoane care s-au autorecenzat.

Clujul rămâne în topul numărului de persoane care s-au autorecenzat. VEZI situația pe județ/ Sursă foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Clujul rămâne în topul numărului de persoane care s-au autorecenzat. VEZI situația pe județ/ Sursă foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

Potrivit ultimelor date raportate de Institutul Național de Statistică, județul Cluj se clasează pe locul al treilea la cele mai multe persoane care s-au autorecenzat până în data de 11 aprilie.


 

Conform site-ului recensamantromania.ro, până luni, 11 aprilie, au fost completate la nivel național 3.329.334 de chestionare de autorecenzare. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Cele mai multe chestionare au fost completate în Bucureşti cu 286.087 de chestionare, urmat de Braşov cu 135.143 și Cluj cu 131.386.

Care este situația în județul Cluj?

Potrivit ultimelor date raportate de Institutul Național de Statistică, prin Direcția Județeană de Statistică Cluj, până în data de 10 aprilie, cele mai multe chestionare completate în mediul urban au fost la nivelul municipiului Cluj-Napoca cu un total de 53.932 chestionare.


Pe locul doi se situează municipiul Dej cu 6.275 chestionare, urmat de municipiul Turda cu 5.228 chestionare. Pe locurile 3,4 și 5 se află municipiul Câmpia Turzii cu 3.744 chestionare, municipiul Gherla cu 3.691 chestionare și orașul Huedin cu 1.157 chestionare completate.

În ceea ce privește mediul rural, primele cinci unități administrativ teritoriale din punct de vedere al numărului de chestionare completate sunt următoarele: comuna Florești care depășește numărul de chestionare completate în mediul urban, după municipiul Cluj-Napoca, cu un total de 10.686 chestionare, Apahida cu un număr total de 3.508 chestionare, Baciu cu 2.250 chestionare, Luna cu 1.791 chestionare și Mihai Viteazu cu 1.675 chestionare completate.


Din totalul de chestionare completate, un procent de aproximativ 59% aparține populației care s-a autorecenzat individual, iar 41% din populație s-a autorecenzat cu sprijinul unui recenzor.

 

CITEȘTE ȘI:

Azi începe recensământul populației! Ce trebuie să faci ca să primești o zi liberă de la muncă?

De ce e important să ne recenzăm? Viceprimarul Dan Tarcea: „În primul rând, există o componentă financiară”

Ultimele Stiri
abonare newsletter