Actualitate

Doi pensionari din Ucraina au parcurs 1.500 de kilometri pentru a se refugia la Cluj

Doi soți din Ucraina au parcurs 1.500 de kilometri de la Harkov la Cluj-Napoca pentru a se refugia din calea invaziei ruse.

Refugiați din Ucraina fugind din calea războiului. Foto: Arhivă Refugiați din Ucraina fugind din calea războiului. Foto: Arhivă

 

Sergey și Ludmila Zagorodnova sunt căsătoriți de peste 35 de ani și după o viață petrecută în Harkov au fost nevoiți să fugă din calea invaziei ruse. Bărbatul suferă de diabet, are mari probleme de sănătate la nivelul ochilor și face dializă de mai bine de un an și jumătate, conform Știrilor ProTV.


Cei doi au călătorit peste 1.500 de kilometri și au fost preluați de un grup de voluntari din Cluj-Napoca, fiind îngrijiți exemplar.

„Într-una din zile, au venit autoritățile locale și ne-au dus la un centru de dializă. Acolo am stat o lună. De acolo, am plecat doar cu ce era pe noi, cu puține lucruri nu ne-am mai întors pe acasă”, a declarat Sergey pentru sursa citată.


Bărbatul a fost completat de soția Ludmila, cea care le-a mulțumit voluntarilor pentru sprijinul acordat.

„În timpul călătoriei am fost foarte mult ajutați de voluntari, ni s-a oferit tot ajutorul necesar, mai ales că soțul meu are probleme și se deplasează cu greu”, a declarat ea.


Sergey a mai adăugat că nu ar fi plecat niciodată din Ucraina dacă starea de sănătate i-ar fi permis să lupte împotriva invadatorilor. VEZI AICI MATERIALUL VIDEO

CITEȘTE ȘI:

20 de refugiați ucraineni, dintre care 15 copii au fost tratați în spitalele din Cluj-Napoca

Instalația Lights ON „Pământul” a reușit să strângă peste 40.000 de lei în sprijinul refugiaților din Ucraina

Ultimele Stiri
abonare newsletter