Sănătate

20 de refugiați ucraineni, dintre care 15 copii au fost tratați în spitalele din Cluj-Napoca

20 de refugiați din Ucraina au fost tratați la Spitalele de Boli Infecțioase, de Recuperare, de Pneumoftiziologie și Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca.

20 de refugiați ucraineni, dintre care 15 copii au fost tratați în spitalele din Cluj-Napoca 20 de refugiați ucraineni, dintre care 15 copii au fost tratați în spitalele din Cluj-Napoca

 

 


Spitalele subordonate Consiliului Județean Cluj, respectiv Spitalul de Boli Infecțioase, de Recuperare, de Pneumoftiziologie și Spitalul de Urgență pentru Copii au asigurat cetățenilor ucraineni serviciile medicale de care aceștia au nevoie.

 


De la izbucnirea conflictului din Ucraina și până în prezent, cele patru instituții spitalicești au investigat și tratat 20 de persoane de cetățenie ucraineană. 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Dintre acestea, câte doi pacienți au beneficiat de serviciile Spitalului de Boli Infecțioase și ale Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, o persoană a primit îngrijiri la Spitalul de Recuperare și 15 pacienți au fost examinați și tratați la Spitalul de Urgență pentru Copii.


„Considerăm că e o chestiune de umanitate să fim alături de cei care trec în această perioadă prin momente extrem de dificile și să contribuim la îmbunătățirea stării lor de sănătate”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Principalele motive pentru care cetățenii ucraineni refugiați au apelat la serviciile celor patru unități medicale au fost infecțiile acute, fracturile post-traumatice, problemele de natură chirurgicală, cele respiratorii și ale sistemului imunitar.


 

CITEȘTE ȘI:

8 ucraineni, tratați la Spitalul de Urgență din Cluj. O femeie grav bolnavă a fost operată cu succes

Spitalul Județean Cluj preia refugiați bolnavi sau răniți! Femeie în stare gravă, operată de urgență

Rafila: „Am identificat 3.152 de paturi de spital unde răniții din Ucraina pot primi îngrijiri”

Ultimele Stiri
abonare newsletter