Actualitate

Speculanții profită de criza din Ucraina! Cer 300 de lei pe noapte pentru o cameră

Speculanții au început să profite de situația din Ucraina, iar prețurile pentru o noapte de cazare se apropie de cele găsite la Paris sau Viena.

Speculanții au ajuns să ceară 300 de lei pentru o noapte de cazare Speculanții au ajuns să ceară 300 de lei pentru o noapte de cazare

 

În ultimele 2 săptămâni, România a primit cu brațele deschise peste jumătate de milion de refugiați din Ucraina. Vecinii noștri au fost întâmpinați cu mâncare, băuturi calde, pături, dar și posibilități de cazare gratuită în diferite zone ale țării.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Din păcate, nu toți românii sunt bine intenționați și unii se gândesc doar cum să își umple buzunarele în această perioadă dificilă. Un astfel de caz a fost relatat și de fondatoarea asociației caritabile Blondei, Adelina Toncean, cea care a povestit pe rețelele de socializare că prețul cazărilor s-a dublat și a ajuns la 300 de lei/camera pentru o noapte.

„Proprietari ordinari care ati găsit momentul sa va umflați buzunarele pe seama tragediei unor oameni care nu au ales sa va ocupe apartamentele obosite, care măriți prețul de la o zi la alta ca „doamna, asa e cererea” rugați-vă ca în ziua în care veți avea de trecut greul vieții voastre sa nu întâlniți oameni ca voi!


P.S. Ce plăteam acu' 2 săptămâni cu 170 lei pe noapte, a ajuns 220, apoi 250 și acum 300. Marș!!!”, a scris Adelina pe rețelele de socializare.

Speculanții, prezenți și în vamă 

Speculanții au apărut și în vama Siret, acolo unde s-au infiltrat printre voluntari și încercau să transporte refugiați din Ucraina în schimbul unor sume de bani. 


Adrian Popoiu, primarul orașului Siret, a vorbit chiar despre o rețea care încerca să transporte refugiați contra unor sume de bani.

„Atenţie la persoanele rău-intenţionate. Am luat la cunoştinţă de faptul că pe lângă atâţia oameni de bine şi organizaţii care vor să sprijine criza refugiaţilor din Ucraina, există şi un alt tip de oameni, cu intenţii dubioase, care se infiltrează printre voluntarii de bună credinţă şi manifestă o totală lipsă de respect pentru munca noastră. Prin dispeceratul primăriei o persoană care declară că este Alexandra Roberta Ştefan, regizoare care reprezintă mai mulţi donatori, a contactat voluntarii noştri, încercând să afle informaţii cu caracter personal ale persoanelor refugiate şi promite servicii de transport gratuite, cazări în Germania, integrare socială pentru un număr deosebit de mare de persoane aflate în nevoie”, afirmă primarul oraşului Siretul, Adrian Popoiu.


Guvernul oferă bani celor care cazează refugiați

Românii care oferă cazare refugiaților din Ucraina pot primi 20 de lei pe zi, timp de 60 de zile. Printr-o altă decizie de guvern s-a suplimentat bugetul MAI, direcționat către IGSU la aproximativ 18 milioane de lei, în vederea susținerii cheltuielilor cu transportul și cazarea pentru refugiați veniți din Ucraina pe teritoriul României.

Un grup de studenți străini, cazați într-o sală de sport

80.000 de refugiați au rămas în România

Conform unor date neoficiale, doar în jur de 80.000 de refugiați din Ucraina au ales să rămână în România. Cei mai mulți dintre ei se află în orașele din apropierea graniței sau în București.


Cazări gratuite pentru refugiații din Ucraina

Refugiații din Ucraina au fost cazați în ultimele zile la pensiuni, hoteluri, case private, dar și în săli de sport.

Refugiați cazați la Hotel Mandachi

Mandachi Hotel & Spa este unul dintre cele mai importante hoteluri care oferă gratuitate refugiaților din Ucraina. Pe site-ul turistinfo.ro sunt puse la dispoziție peste 1.000 de cazări gratuite pentru cei care au fost nevoiți să fugă din Ucraina.

CITEȘTE ȘI:

Mihnea Blidariu, solistul trupei clujene Luna Amară, gest de omenie pentru un copil din Ucraina: „Și-a ales o chitară albastră”

Terapia este gata să susțină financiar costurile schimbării numelor unor străzi din Cluj pentru a susține simbolic Ucraina

Ultimele Stiri
abonare newsletter