Actualitate

Un litru de motorină standard se vinde cu aproximativ 8 lei litru în Cluj-Napoca

Un litru de motorină sau benzină nu a ajuns la 10 lei, dar creșterile la pompă au fost destul de vizibile în ultimele zile.

Un litru de motorină standard se vinde cu aproximativ 8 lei litru în Cluj-Napoca Un litru de motorină standard se vinde cu aproximativ 8 lei litru în Cluj-Napoca

 

Marile lanțuri de benzinării din Cluj-Napoca vând un litru de motorină standard cu prețuri între 7,94 lei și 8,30 de lei.  Un preț de benzină standard costă astăzi între 7,89 lei și 8,05 lei la benzinăriile din Cluj-Napoca, conform aplicației Monitorul Prețurilor. 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Unde este cea mai ieftină benzină în Cluj-Napoca

Conform prețurilor afișate în această dimineață, cea mai ieftină benzinărie din Cluj-Napoca este cea deținută de grupul Socar pe strada Traian Vuia. Benzinăriile Lukoil afișează și ele un preț atractiv de sub 8 lei/litru în mai multe locații din oraș.

După isteria din ultimele zile, Protecția Consumatorului a intervenit și a acordat o serie de amenzi unor benzinării. Au fost aplicate sancțiuni de aproape 400 de mii de lei în urma controalelor efectuate.


Există o criză de combustibil?

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că România are suficiente stocuri de carburanți.

„România nu are absolut nicio problemă cu stocurile de petrol, nu are absolut nicio problemă cu stocurile de carburanţi, există resurse, românii nu au de ce să se teamă că vom ajunge să nu existe benzină şi motorină în staţiile de distribuţie. Nu există, de asemenea, niciun motiv pentru explozia preţurilor, aşa cum s-a întâmplat ieri, şi este absolut regretabil tot ce s-a întâmplat ieri (n.r. miercuri) şi această manipulare care a fost făcută. (...) Eu, personal, cred că ce s-a întâmplat în cursul zilei de ieri face parte dintr-un război hibrid care se petrece pe teritoriul României. Încă o dată, nu avem absolut nicio problemă cu stocurile de petrol, cu stocurile de benzină şi motorină”, a declarat Virgil Popescu, joi seară, după şedinţa de Guvern.

CITEȘTE ȘI:

Primele sancțiuni la benzinării, în urma controalelor. AMENZI în valoare de 370.000 de lei

Un român care a cumpărat 1.000 de litri de motorină a răsturant bazinul de plastic la ieșirea din benzinărie

abonare newsletter