Actualitate

Prima zi FĂRĂ RESTRICȚII în România, după doi ani de pandemie. Fără mască, fără certificat verde și liber la restaurante ori spectacole

Starea de alertă în România nu a mai fost prelungită și au fost eliminate toate restricțiile anti-Covid. Regulile se aplică de azi.

Prima zi fără restricții anti-Covid în România. Prima zi fără restricții anti-Covid în România.

 

 


Toate restricțiile au fost eliminate începând de azi de la ora 00.00, iar acestea rămân doar sub formă de recomandări.

 


„Începând cu ora 00.00, încetează TOATE restricțiile, precum și restrângerea sau interzicerea unor activități așa cum erau prevăzute în actul normativ menționat (spre exemplu:obligativitatea purtării măști de protecție în spațiile publice, restrângerea sau interzicerea organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, restrângerea sau interzicerea circulației persoanelor și vehiculelor în locurile și, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc)”, anunța, ieri, MAI.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Restricțiile care dispar începând de azi:

  • Eliminarea măștii interior, exterior
  • Nu vor mai exista limite în spațiile interioare, restaurante
  • Nu vor mai exista limite cu privire la oralul
  • Nu va mai fi solicitat Certificatul Verde la intrarea în țară

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că masca de protecție în spații închise va fi doar o recomandare și a recomandat românilor să fie prudenți și să se autoizoleze în cazul în care au simptome de COVID-19.

Cartea de identitate sau permisul de conducere a căror valabilitate a fost prelungită pe perioada stării de alertă, urmează să expire după o perioadă 90 de zile de la încetarea stării de alertă. În acest sens, structurile MAI responsabile pentru emiterea unor astfel de documente vor informa cetățenii cu privire la modalitatea eliberării acestora astfel încât să fie evitată aglomerația la ghișee.

CITEȘTE ȘI:

Medicul Octavian Jurma, despre anularea TUTUROR restricțiilor din pandemia de COVID-19: „Mă simt condamnat cu adevărat la infectare”

Dispare starea de alertă, dispare și șomajul tehnic. Ministrul Muncii: „Nu se va mai acorda șomaj tehnic, dar rămâne în vigoare kurzarbeit”

abonare newsletter