Actualitate

Mașinile Google trec prin Cluj-Napoca. Imaginile de pe Google Maps vor fi actualizate

Maşinile Google Street View vor străbate România pentru a actualiza imaginile din ţara noastră disponibile pe Google Maps. Ele vor trece și pe la Cluj-Napoca.

Mașinile Google trec prin Cluj-Napoca. Imaginile cu oraşe, şosele şi autostrăzi vor fi actualizate pe Google Maps Mașinile Google trec prin Cluj-Napoca. Imaginile cu oraşe, şosele şi autostrăzi vor fi actualizate pe Google Maps

 

 


Maşinile Google Street View se întorc în România începând cu jumătatea lunii martie, acestea urmând să „viziteze” peste 120 de localităţi şi drumuri adiacente, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din oraşe, şosele şi autostrăzi pe Google Maps, informează compania de tehnologie.

 


Astfel, preluarea de imagini 360 grade Street View în România va începe marţi, 15 martie, iar maşinile Google vor acoperi zone şi localităţi din toată ţara, de la Bucureşti, Constanţa, Hârşova, Curtea de Argeş, Iaşi sau Piatra Neamţ, şi până la Orşova, Cluj-Napoca, Vişeu de Sus sau Oradea.

Serviciul Street View este disponibil în România începând din anul 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe pe Google Maps. Acoperirea la nivelul întregii ţări s-a realizat doi ani mai târziu, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice.


„Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile oraşe şi adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Naţional Brukenthal sau fluviul Dunărea. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2021, când au fost preluate imagini din cele mai importante oraşe din România şi zonele adiacente acestora, precum şi şosele care le conectează. În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1500 de kilometri de canale şi drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumuseţile ei prin imaginile Street View”, se arată în comunicatul Google România.

În prezent, serviciul StreetView este disponibil în mai mult de 220 de ţări, inclusiv în Arctica şi Antarctica. Totodată, serviciul este disponibil în Google Earth şi aplicaţia Google Maps pentru telefoanele mobile.


Google a fost fondată în anul 1998 de către Larry Page şi Sergey Brin. În prezent, compania are peste 50.000 de angajaţi la nivel global şi oferă o gamă largă de produse şi platforme populare, precum: Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube.

În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Mașina Google Street View se plimbă și fotografiază străzile Clujului. Se actualizează Google Maps

Care sunt cele mai căutate lucruri de români în 2021 pe Google? Cine domină la sportivi sau emisiuni TV

Ultimele Stiri
abonare newsletter