Actualitate

Directorul de creație Untold: „Nu vedem Untold nicăieri altundeva decât în Cluj”

Răzvan Luca, directorul de creație Untold, a declarat că festivalul va rămâne în centrul Clujului. În contextul pandemic, organizatorii caută metode prin care să extindă latura digitală a festivalului și nu evenimentul în sine.

Organizatorii Untold caută metode prin care să extindă latura digitală a festivalului Organizatorii Untold caută metode prin care să extindă latura digitală a festivalului

 

 


Încă de la primele ediții ale festivalului,  o parte din clujeni au cerut mutarea Untold în afara orașului, principalele motive fiind blocarea accesului liber în perimetrul Parcului Central în timpul festivalului și poluarea fonică. De fiecare dată când a fost întrebat despre o eventuală relocare a festivalului, primarul Emil Boc a răspuns tranșant: beneficiile și expunerea internațională aduse de Untold cântăresc mai mult decât disconfortul cauzat de acesta.

 


Într-un interviu acordat publicației Cultura la dubă, directorul de creație Untold Răzvan Luca a afirmat că festivalul va rămâne în aceeași locație din Cluj-Napoca, spațiul fiind ofertant și încăpător. El arată că, în contextul pandemiei de COVID-19, organizatorii caută noi metode prin care latura digitală a festivalului să fie extinsă, și nu evenimentul în sine. 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

„Clujul duce, iar pentru ceea ce facem în perimetrul pe care îl avem, este mai mult decât ofertant spațiul și încăpător. Și scopul nu este să ajungă Untold de 1 milion de oameni, ci să reușim să oferim o experiență cât mai importantă participanților, iar dacă durează pandemia, să creștem mai degrabă latura digitală decât să creștem evenimentul care este, totuși, în centrul orașului. Și nu vedem Untold nicăieri altundeva decât în Cluj, în același loc de desfășurare”, a declarat Răzvan Luca.


Cu toate că au dus festivaluri pe litoral - Neversea, pe pârtie - MassifWinter (anunțat inițial în luna martie 2022 și amânat din cauza restricțiilor) și în viitor în Timișoara (cel mai probabil în 2023, când orașul va fi Capitală Culturală Europeană), organizatorii precizează că doresc să creeze experiențe diferite în fiecare dintre aceste locații, și nu copii ale Untold.

„Nu vrem să replicăm Untold în alte orașe. Peste tot unde am fost, chiar și la Constanța, vrem să facem ceva diferit. Căutăm cel mai bun loc pentru acel oraș, care să ne permită să îi exploatăm la maximum potențialul”, a mai declarat Răzvan Luca pentru publicația citată.

CITEȘTE ȘI:

Prețuri exagerate pentru cazare în Cluj, în perioada Untold. 90% din locurile de cazare, ocupate deja

Ultimele Stiri
abonare newsletter