Timp Liber

MassifWinter, organizat de Untold pe pârtiile Poianei Brașov, AMÂNAT pentru 2023 din cauza restricțiilor

Festivalul de iarnă MassifWinter care urma să fie organizat de echipa Untold pe pârtiile de la Poiana Brașov se amână din cauza restricțiilor.

MassifWinter, organizat de Untold pe pârtiile Poianei Brașov, AMÂNAT pentru 2023 din cauza restricțiilor

 

 


Astfel, prima ediție a acestei serii de evenimente, MassifWinter, va avea loc doar în sezonul rece 2022-2023, spun organizatorii.

 


Condițiile din prezent permit organizarea de evenimente doar în localitățile în care incidența cazurilor de COVID-19 nu trece de 1/1.000 locuitori, iar capacitatea maximă de participanți trebuie să fie de 500 de oameni.

Poiana Brașov are o incidență de peste 10 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori, iar la festivalul montan erau așteptați peste 7.000 de oameni.


„Din păcate, oricât de mult ne-am dorit să ne vedem în acest an pe pârtiile din Poiana Brașov, contextul și estimările autorităților cu privire la situația pandemica pentru următoarele 2 luni ne obligă să amânăm întâlnirea din Poiana Brașov pentru sezonul de iarnă 2022-2023. Cu toate că am avut o serie repetată de discuții și întâlniri cu reprezentanții Guvernului prin care am militat pentru aplicarea normelor de sănătate publică folosite și la UNTOLD 2021, având în vedere suprapunerea cu valul 5 al pandemiei, autoritățile rămân ferme pe decizia de a limita, în următoarele 2 luni, accesul la evenimente la maximul de 500 de participanți în toate localitățile în care rata de incidență Covid pe ultimele 14 zile este mai mare de 1/1000 de locuitori.

În acest moment, pentru Brașov, incidența cazurilor este de peste 10/1000. În aceste condiții, seria de evenimente gândite pentru Poiana Brașov pentru luna martie a acestui an ar fi imposibil de organizat, deoarece numărul celor ce își doresc să participe depășește cu mult limita impusă de autorități, până în prezent fiind peste 7000 de persoane care s-au înregistrat pe bemassif.com”, a declarat Edy Chereji, UNTOLD Universe.


Viitor „optimist” pentru organizatorii de evenimente

Totuși, deși nu va putea fi organizat festivalul montan în acest an, Edy Chereji spune că echipa Untold privește cu optimist perioada următoare, fiindcă la organizarea evenimentelor se va lua în calcul gradul de ocupare al paturilor din spitale și nu incidența cazurilor COVID-19:

„Cu toate acestea, privim cu optimism la perioada care va începe odată cu luna mai a acestui an, deoarece la ultima întâlnire dintre reprezentanții ACTEF (Alianță Cultură, Turism, Evenimente și Fitness) cu reprezentanții Guvernului, ce a avut loc luni, 24 ianuarie 2022, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat că în perioada următoare se va putea lua în calcul înlocuirea ratei de incidență cu rata de ocupare a paturilor din spitale ca indicator care să stea la baza unor noi relaxări pentru sectorul cultural și evenimente.


În plus, Ministrul Sănătății a confirmat și faptul că se poate lucra la planificarea evenimentelor începând cu luna mai a acestui an, cu mențiunea ca toți organizatorii să respecte regulile și normele ce vor fi în vigoare la momentul organizării acestora.

Vă mulțumim pentru încrederea și susținerea pe care ne-o acordați de fiecare dată și promitem să recuperăm experiența MassifWinter în sezonul de iarnă 2022-2023. Până atunci, vă invităm să ne bucurăm împreună de festivalurile verii, Neversea și Untold!”, a declarat Edy Chereji.

CITEȘTE ȘI:

MASSIF WINTER 2022. 8 zile de experiențe și entertainment în Poiana Brașov

Universul UNTOLD se extinde și în Poiana Brașov. CEO UNTOLD şi primarul din Braşov au semnat protocolul de colaborare

abonare newsletter